Artikel top billede

Sådan skal Windows Phone få Microsoft ind i kampen

Microsoft Partner Konference: Microsoft er stort set klar med Windows Phone 7 og forventningerne er enorme. Se her, hvad det nye styresystem kan. Og hvad det 'låner' fra iPhone.

Få overblikket over Microsofts store partnerkonference 2010.

Washington DC, USA: Microsoft spiller med musklerne og har enorme forventninger til den kommende Windows Phone 7, som selskabet venter at være klar med mod slutningen af året.

På selskabets store partnerkonference, der finder sted i Washington, USA, frem til torsdag, har Microsoft præsenteret nogle af de nye funktioner i det kommende styresystem til avancerede mobiltelefoner.

Selv om Apples iPhone ikke blev nævnt med et ord, ligger det i luften, at Microsoft især kigger i retning af iPhonens enorme succes, når konkurrenterne skal udpeges.

Selskabets øverste chef, Steve Ballmer, indrømmede tidligere på ugen blankt, at Microsoft har misset en hel lanceringscyklus på mobilområdet og derfor er langt bagefter konkurrenterne i den ophedede konkurrence om at ligge øverst på det frembuldrende marked for styresystemer til avancerede mobiltelefoner.

Henvisningen til Apples og Googles app-model var da også tydelig, da Andy Lees, chef for Microsofts mobiludvikling, præsenterede de grundlæggende tanker bag Windows Phone 7.

"Vi har i udviklingsarbejdet arbejdet efter en ide om, at der da virkelig må være bedre måder at opbygge systemet end en model, hvor man hele tiden skal gå fra app til app til app," sagde han.

Selv om Microsoft er langt bagefter, strutter Microsoft vanen tro af selvtillid, når det gælder om at sælge budskabet om nye produkter. Og det er ikke for sent at komme med, men det skal ske nu, påpeger Andy Lees.

"Udviklingen i de kommende fem år vil sætte rammerne for hele industrien i de følgende 10 år. Vi mener, at Windows Phone 7 udtrykker en helt ny strategi, og at det er en helt ny måde at tænke telefon på," siger han.

Alt handler om cloud

For Microsoft handler alt for tiden om cloud computing. Samtidig slår selskabet på den fordel, som selskabets utallige sammenhængende systemer kan give, når de flettes sammen til personlige software-scenarier på tværs af platforme og apparater. Det kan du læse mere om her.

"Teknologi skal få tingene til at hænge bedre sammen for os som mennesker. Vi skal videre end i dag, hvor vi mest blot sender data via mail og sms - og endda ofte til os selv," siger Microsofts Windows-chef, Brad Brooks.

I dette billede spiller Windows Phone 7 - der ventes på gaden mod slutningen af året - en væsentlig rolle.

Telefonen vil nemlig smelte sammen med alle andre Microsoft-baserede apparater, som en given bruger måtte eje, via Microsofts kommende private cloudløsning, hvortil billeder, musik, dokumenter, kommunikation og alverdens andre filer kan oploades.

Selv om det er tydeligt, at Microsoft har skelet til opbygningen af Apples iPhone, vil Windows Phone 7 komme til at adskille sig fra Apples bestseller samt Android-telefonerne på væsentlige områder.

Således vil skærmen på Windows Phone 7 ikke blive baseret på lange rækker af individuelle app-ikoner, da Microsoft i stedet vil inddele telefonens indhold i blokke, der kommer til at fungere som en slags mapper med specifikke funktioner i.

Andy Lees kalder dem 'hubs.' De kommer til at fungere som indgange fra telefonens skærmbillede, og hver af dem vil indeholde data fra en række kilder - inklusive de cloud-baserede applikationer.

For eksempel vil en 'hub' med kontakter kunne suge på data fra kontakterne fra både Microsoft Exchange, telefonens egne kontakter samt personlige kontakter fra eksempelvis Facebook.

Telefonen ligger dermed helt i tråd med Microsofts ide om, at de tynde klienter er helt færdige og yt og fremtiden tilhører fuldfede klienter med masser af regnekraft.

Erhvervslivets behov med i tankerne

Windows Phone 7 bliver udviklet med en vis vægt på de funktioner, som selskabet ved anvendes i stor stil i erhvervslivet.

"Denne telefon er udviklet til erhvervslivet - og selvfølgelig også til privatforbrugere," siger Andy Lees.

Således bliver der lagt vægt på integrationen mellem forskellige applikationer, så der sikres en gnidningsfri og automatisk udveksling af data - faktisk meget lig den måde, hvorpå Apples iPhone kan sættes op.

Microsoft fremviste på partnerkonferencen et eksempel, hvor brugeren tilsendes en mail med en adresse, der med et klik kan overføres til telefonens kortfunktion med retningsanvisninger.

Ligeledes kan Microsofts søgemaskine, Bing, i samme ombæring bidrage med en række ekstra-oplysninger som for eksempel nærtliggende biografers film-liste.

Microsoft viste desuden, hvorledes telefonens bruger inviteres til et møde via mail. Her tjekker den Exchange-baserede mail-klient straks med kalenderen (også Exchange-baseret) for at se, om tiden er ledig.

En hjemmeside dedikeret hver telefon

Ifølge Andy Lees vil Microsoft desuden koble en parallel webside på hvert eksemplar af Windows Phone 7, der købes.

Herfra vil brugeren kunne ringe til sin telefon og få data om, hvor den befinder sig. Fra siden vil det også være muligt at låse telefonen og slette al indhold på den, hvis den bliver stjålet.

Funktionaliteterne og brugerfladen i Windows Phone 7 touchtelefonen bliver smidig og ikke ulig Apples så succesrige iPhone-design.

Systemet bygges med Silverlight, .Net og XNA.

Ifølge Andy Lees bliver en af de væsentligste ting ved systemet den sammenhængende kodebase.

"Mobilindustrien har et stort problem med den voldsomme fragmentation," siger han.

Med Windows Phone 7 vil Microsoft arbejde mod en sammenhængskraft mellem den forskellige hardware.

"Man skal ikke bekymre sig om forskellige skærmstørrelse eller andet hardware-relateret. Som udvikler skal man udvikle én applikation, og man kan være sikker på, at det bare kører," siger Andy Lees.

"Alt arbejder på tværs af alle skærme. Og det betyder, at det for alvor arbejder for dig."

Ifølge ham er HTC, Samsung, LG og Dell klar til at sætte Windows Phone 7-telefoner i produktion.

Udviklingsværktøj ved at være klar

Microsoft har netop erklæret sig klar med den første betaversion af det værktøj, som udviklere skal bruge til at udvikle applikationer til Windows Phone 7.

De kommende applikationer skal sælges via Windows Marketplace.

Betaversionen kommer i kølvandet på den såkaldte community technical preview, der er en skrabet og ufærdig forløber for den 'rigtige' beta.

Betaversionen indeholder Visual Studio, API'er samt XNA 4.0 spiludviklingsværktøjet samt en emulator.

Få overblikket over Microsofts store partnerkonference 2010.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere