Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Overblik: Microsoft i gang med reboote sig selv

Microsoft sætter fut i en monumental omkalfatring af virksomhedens fundament, der vil komme til at definere selskabet i de næste 20 år.

Washington DC, USA: Microsofts massive satsning på cloud computing vil inden for de kommende år komme til at udgøre hele fundamentet under virksomheden, hvor alle produkter er på vej ud mod skyen.

For Microsoft er der tale om en fundamental strategisk kursændring i samme kaliber, som da Microsoft eksempelvis i midten af 1990'erne besluttede sig for at satse på internettet: Det vil sige en monumental forandring af hele virksomhedens grundlag.

Sådan lød meldingen på Microsofts store partnerkonference, der netop har fundet sted i Washington DC.

"Vi er i gang med at reboote hele virksomheden og dreje det hele over i en helt ny retning. I dag arbejder 70 procent af vores udviklere på cloud-produkter. Om et år er det 90 procent," lød på konferencen fra Kevin Turner, driftsdirektør i Microsoft.

Selskabet tror indædt på, at cloud computing vil blive grundlaget for alt, hvad der hedder computer-arbejde i de næste mange år.

Faktisk mener Kevin Turner at strategiskiftet mod cloud computing vil tegne retningen for Microsoft i de næste 20 år.

"Vi er på vej mod en tid, hvor alle virksomheder, alle applikationer og alle personer er forbundet med hinanden via skyen. Cloud computing vil medføre, at virksomheder ikke længere skal købe opgraderinger eller vedligehold overhovedet. Det vil føre til, at produktiviteten vil eksplodere," sagde Kevin Turner.

Få overblikket over Microsofts partnerkonference 2010. Klik på hver enkelt artikel herunder få at få mere at vide.


Microsoft til partnere: Hop så med på cloud-bølgen
Efter flere års venlig henstillen skruer Microsoft bissen på over for partnerne. Cloud er kommet for at blive. Fat det. Or else...


Microsoft: Her er supervåben, som ingen kan matche
Microsoft udfordres fra mange sider. Men selskabet har ifølge sig selv noget, som ingen andre kan matche.


Microsoft: Nu er der muligheder for at score kassen
Krisen er ved at være slut. Og Microsoft aner millioner og atter millioner af fuldfede dollar i farvandet. Selskabets partnere skal bare være sultne nok.


Ballmer: Tynde klienter yt - her er fremtidens klienter
Ingen gider tænke på tynde klienter nogensinde igen, mener Microsofts Steve Ballmer. Det er der en bestemt grund til. Se den her.


Microsoft vil rense ud blandt partnerne
Til efteråret skruer Microsoft gevaldigt op for kravene til at blive guldpartner. Kun hver femte danske guldpartner vil slippe igennem nåleøjet, lyder den forsigtige vurdering


Microsoft-topchef håner: iPhone 4 er Apples Vista
Microsofts driftsdirektør, Kevin Turner, har kun hån og spot til overs for Apples problematiske iPhone 4.


Ballmer: Vi har været en lanceringscyklus bagude
Microsofts topchef Steve Ballmer erkender, at Microsoft halter efter konkurrenterne, når det gælder de mobile platforme. Læs om, hvad der er på vej fra Microsoft.


Lille Microsoft-partner: Udrensning godt for business
Lille aalborgensisk Microsoft-partner glæder sig til nye skærpede krav fra Microsoft. Se her hvorfor


Sådan skal Windows Phone få Microsoft ind i kampen
Microsoft er stort set klar med Windows Phone 7 og forventningerne er enorme. Se her, hvad det nye styresystem kan. Og hvad det 'låner' fra iPhone.


Microsoft: Vi må redde Oracles kunder fra Oracle
De store ekstraregninger, der vil komme i kølvandet på Oracles kommende lancering af Fusion, er lige til at juble højt over, mener Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere