Artikel top billede

Her er Systematic-ledelsens fremtidsplaner

Interview: Topcheferne Michael Holm og Lars Johansson vil gøre Systematic til en af to EPJ-leverandører på sigt. 25 års erfaring er i spil.

Læs også: Systematic investerer 120.000 timer i én certificering.

Forsvar og sundhed kan umiddelbart lyde som to forskellige verdener.

Men for de godt 400 ansatte i Systematic er sammenhængen software, der gør det nemt at træffe beslutninger i de skarpe situationer, som er hverdagen for både soldater, læger og sygeplejersker.

Tid til langsigtede relationer med de offentlige kunder og kompromisløs satsning på kvalitet er et par af hovedingredienserne i arbejdet hos Systematic.

Her spiller det private ejerskab og investeringen i CMMI-certificering væsentlige roller.

60 procent defence

"Forretningsområdet defence fylder næsten 60 procent.
Men det er ved at udligne sig, fordi sundhed vokser mest lige nu, og vil være det største forretningsområde om nogle år."

Sådan siger stifter, storaktionær og administrerende direktør Michael Holm.

Torsdag 19. august fejrede han og koncerndirektør Lars Johansson sammen med resten af virksomheden, at Systematic har eksisteret i 25 år.
Firmaets første kunde - Søværnet - er også stadig med.

"Systematics historie hænger tæt sammen med søværnet. Vi har været med i Søværnets it-udvikling fra de første Compaq-pc'er til piratjagt ved Afrikas Horn," siger Michael Holm.

ERP til krigsførelse

Men hvor både søværn og luftvåben helt naturligt har udviklet sig teknologisk, så har særligt hærenheder haft brug for en teknologisk opgradering i kredsen af NATO-lande, hvor Systematic især har sine militære kunder.

Med leverancer til alle værn har Systematic kunnet udvikle standardproduktet Sitaware, der bedst kan beskrives som en ERP-suite til krigsførelse.

"Vi møder jo nogle af de meget store, hæderkronede virksomheder derude på den hårde måde. Men selvom vi er en lille virksomhed i den sammenhæng, så er vi med 100 mand, der sidder og produktudvikler, en betydende spiller i command and control-verdenen," fortæller Michael Holm.

Blandt konkurrenterne er forsvarsgiganter som amerikanske Northop Grumman, franske Thales og tyske EADS.

Men det er samtidig også her, Systematic har en god mulighed for at sælge i fremtiden, fordi giganterne begynder at opgive at udvikle deres egne systemer, og så køber løsninger som Sitaware til integration i deres egne leverancer.

"Vi kender processerne i forsvaret. Og så er vi åbne for, at partnere selv kan udvikle moduler eller levere løsninger med Sitaware," siger Michael Holm.

Fra projekt til produkt

Men det betyder også en væsentlig udfordring for Systematic.

Siden 2007 har det været strategien at lægge forretningen om fra mest at være projektbaseret til at være produktorienteret.

"Vi kalder det Lipton-kassen," griner Michael Holm, og peger til kassen med Lipton te-breve på mødebordet.

"Kassens størrelse og indholdet af te er produktet. Projektet er at skabe arrangementet omkring te-drikningen. Kundernes krav er i langt højere grad at få produktet," siger han og understreger, at det også stiller krav om en udbygning af partnerstrategien.

Partnere er også nødvendige for at nå de ambitiøse mål i forretningsområdet sundhed.

Målet er et eksporteventyr for Columna Clincial Information System, der er en EPJ-løsning udviklet i samarbejde med først Århus Amt, og i juni valgt som standardløsning i region Midtjylland.

Om den 15 år lange EPJ-udvikling i Danmark siger Michael Holm:

"Vi gik fra at være helte i EPJ-verdenen til være udskældte. Men nu er Århus-løsningen ved at blive udbredt til resten af regionen. På sigt vil der være to EPJ-leverandører. Vi er den ene."

Læs også: Systematic investerer 120.000 timer i én certificering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere