Artikel top billede

Polsag-rapport advarede imod ekstra regninger

En konsulent-rapport slog allerede i 2007 fast, at Polsag-projektet er så stort og kompliceret, at der var stor risiko for budget-overskridelser.

Allerede i juni 2007 blev det slået fast med syvtømmersøm, at Polsag-projektet risikerede at havne i forsinkelser og budget-overskridelser.

Det fremgår af en rapport fra PA Consulting Group.

Under overskriften "Overordnet vurdering af muligheden for at gennemføre Polsag-programmet som planlagt" lyder advarslen:

"Polsag-programmet er stort og kompliceret. Uden Rigspolitiets aktive håndtering af de identificerede ricisi, er det overvejende sandsynligt, at programmet ikke lykkes inden for tid og budget".

Hovedanbefalingen lyder derfor:

"Rigspolitiet er vant til store it-projekter, og har omfattende erfaring med at udvikle it-løsninger i samarbejde med CSC.

Polsag programmet er både større og mere kompliceret end andre projekter som Rigspolitiet har gennemført.

Dette kræver en helt særlig indsats fra såvel CSC's som Rigspolitiets side.

Risikostyring bør have meget høj prioritet og stærk fokus på at fjerne eller rducere de risici, der allerede er identificeret, og som afdækkes i projektforløbet.

For Rigspolitiet vedkommende vil nøglen til succes ligge i evnen til at bemande organisationen med højt kvalificerede medarbejdere, der kan matche CSC's organisation på alle niveauer, og som kan sikre, at Polsag's implemtering i kredsene generelt opfattes som en succes."

En bunke risici

Senere i rapporten remses en stribe risici op:

"De nødvendige ressourcer til gennemførelse af Polsag-programmet er ikke til stede. Blandt andet mangler projektlederressourcer, især når flere spor er i gang samtidig".

Af andre risici peges på, at "at testplan er uklar", "at der kun er afsat begrænset tid til implementering i laveranceplanen", "at opgavefordelingen mellem linjeledelsen og programledelsen ikke synes at være veldefineret" og "at det er usikkert, om der er de nødvendige fora til udveksling af information mellem Rigspolitiets ledelse og programmets medarbejdere om programmet tilstand, fremdrift og udfodringer med henblik på etablering af proaktive afværgehandlinger".

Politiet og CSC var selv klar over farerne

Konklusionerne i rapporten er iøvrigt ikke bare dumpet ned i skødet på et par konsulenter.

Rapporten bygger nemlig hovedsageligt på udsagn og interview fra folk fra politiet og CSC selv.

Således er otte personer fra politiet blevet interviewet til rapporten, ligesom tre personer fra CSC er blevet interviewet.

Således lyder en anden konklusion fra 2007-rapporten:

"Stort set alle interviewede personer vurderer, at leveranceplanen er meget komprimeret".

Som bekendt endte projektet med både store forsinkelser og budget-overskridelser. På tidspunktet for rapportens endelige udforming var budgettet blevet overskredet for første gang.

Siden har forsinkelser og budget-brud løbende dryppet ned over projektet.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Businessmann A/S

DevOps Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere