Artikel top billede

Oracle-direktør til OpenOffice-rebeller: Held og lykke

Held og lykke med det, lyder reaktionen fra Oracle til de OpenOffice-udbrydere, der nu har valgt at starte deres eget projekt op.

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle.

OpenOffice-rebeller kan hurtigt falde til patten igen.

Jo flere ODF-baserede kontorpakker, jo bedre.

Sådan lyder reaktionen fra Oracle Danmarks administrerende direktør, Thomas Honoré, efter at en stribe folk bag OpenOffice i går meddelte, at de har forladt projektet og nu står klar med kontorpakke-alternativet LibreOffice.

"Vi bliver ved med at udvikle OpenOffice, som vi hele tiden har tænkt os at gøre. Vi lægger betydelige investeringer i at udvikle OpenOffice og i at støtte det community, der er omkring," siger Thomas Honoré.

"Vi ser det som en naturlig ting, at der kommer innovation og udvikling i communitiet omkring OpenOffice, og så længe man ikke konkurrerer på standarden ODF, synes vi, at det er fint. Det viser netop, hvad det betyder for markedet, når der ikke er nogen, der ejer noget. Alle har en ret til at udvikle."

Oracle: Held og lykke med det
Når den nye organisation har valgt at kalde dens kontorpakke LibreOffice, skyldes det, at det er Oracle, der ejer varemærket OpenOffice.org.

"Det er vores håb, at Oracle vil donere dette til fonden ... Men vi er nødt til at fortsætte arbejdet i mellemtiden - derfor "LibreOffice," står der på The Document Foundations hjemmeside.

Det skal de dog ikke regne med.

"Det har vi ingen planer om på nuværende tidspunkt. Vi ser det som en god ting, at der er innovation i markedet for office-pakker, og vi bliver ved med udvikle på OpenOffice."

"Vi ønsker dem god vind og held og lykke med det, de har gang i. Det er godt for communitiet," siger Thomas Honoré.

Men ville ODF-fløjen ikke være være bedre tjent med at samle alle kræfterne omkring én kontorpakke, så det også er mere overskueligt for forbrugerne?

"Jeg tror faktisk, at forbrugere og virksomheder ret gode til at vælge, hvad de vil have. Jeg tror, at det vigtigste er, at man kan læse dokumenter og præsentationer, man får fra andre - om man så bruger det ene eller det andet værktøj. Det er en god ting, at der er valgfrihed."

Utilfredse udviklere

Oracle overtog styringen af OpenOffice med købet af Sun Microsystems sidste år, men utilfredsheden har ulmet i kulissen, selv om Oracle har lovet at videreføre OpenOffice.

Leif Lodahl fra udbrydergruppen fortalte tirsdag til Computerworld, at der har været utilfredshed med, at Oracles herredømme over projektet betyder, at udviklerne ikke engang ved, hvornår den næste version kommer på gaden.

Derfor danner udbryderne The Document Foundation, der allerede nu tilbyder download af en beta-version af det nye LibreOffice.

Og det er kun godt, mener Thomas Honoré.

"Det her er jo super for brugerne, der kan vælge den kontorpakke, der passer dem bedst og flytte dokumenter fra det ene til det andet, fordi det er samme standard."

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle.

OpenOffice-rebeller kan hurtigt falde til patten igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere