Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

KPMG afviser blankt IT Factory-krav på 987 millioner

KPMG afviser både blankt millionkrav fra IT Factory-kurator. Se her hvorfor.

Læs også: IT Factory-kurator kræver 987 millioner af KPMG.

KPMG's administrerende direktør, Jesper Koefoed, er klar til at gå i retten mod kurator i IT Factory-boet, Boris Frederiksen.

Jesper Kofoed afviser blankt både påstandene i kurators stævning og hans erstatningskrav på 987 millioner kroner. Du kan læse mere om kurators erstatningskrav her.
 
"Vi er fortsat ikke enige i konklusionen, og da vi har en professionel uenighed, må sagen prøves i retten," siger Jesper Koefoed.

Kurator Boris Frederiksen skriver blandt andet i stævningen:

"En person med kendskab til selskabets omsætning og største kunder ville i øvrigt kunne konstatere denne cirkulære sammenhæng ved en simpel gennemgang af leasingaftalerne og de til leasingaftalerne udstedte købsbilag, der for årene 2005-2008 kan rummes i to almindelig ringbind."

Afviser gigantbeløb

Direktør Jesper Koefoed afviser det beløb, som sagsøgerne har opgjort i stævningen i det, der er blevet kaldt en af danmarkshistoriens største erstatningssager.

"Vi har noteret, at kravet på 987 millioner kroner omfatter det meste af underbalancen, men forventer, at dette vil udgøre et betydeligt mindre beløb, idet de væsentligste krav er baseret på aftaler med falske underskrifter."

"Efter vores opfattelse - og efter almindelige principper i dansk ret - bør disse ikke godkendes," udtaler Jesper Koefoed. 
 
Juridisk træk
Her peger KPMG på et jurdisk træk, man foretog i slutningen af 2009.

"KPMG har som oplyst allerede i september 2009 stævnet vedrørende kurators prøvelse af den første leasing-kreditor, og såfremt kurator godkender alle leasingfordringer, ventes at følge flere sager," siger han.

Disse sager vil således forløbe parallelt i en eller flere sager, forklarer KPMG.

"Udfaldet af fordringernes prøvelse vil have væsentlig betydning for størrelsen af underbalancen i konkursboet, idet underbalancen vil være beskeden, hvis krav hidrørende fra aftaler med falske underskrifter ikke godkendes," udtaler Jesper Koefoed.
 
Under sagen vil retten blandt andet skulle tage stilling til ansvarsgrundlaget, herunder hvorvidt revisionen af årsrapporterne har været udført i overensstemmelse med god revisionsskik.

"Foreligger der et ansvarsgrundlag, vil der skulle tages stilling til tabsopgørelsen, herunder hvorvidt finansielle kreditorer vil kunne anmelde krav i boet på baggrund af aftaler med falske underskrifter. Herudover vil der blandt andet skulle tages stilling til eventuel egen skyld hos enkeltkreditorer," påpeger Jesper Koefoed.
 
Ingen polemik i pressen
KPMG henviser også til, at det måske er noget lettere at være bagklog end at have stoppet det hele tidligere.

"Baseret på den dokumentation og den virkelighed, vi så i 2008, mener vi fortsat, at årsrapporterne var aflagt iht. gældende lovgivning, og at vi ikke kan drages til ansvar for kreditorernes tab."

"Vi vil i øvrigt ikke gå ind i en polemik i pressen om forhold indeholdt i et ensidigt dokument, som en stævning er," siger Jesper Koefod.

Dog forklarer KPMG, hvordan det kan være, at leasingydelserne er bogført under vareforbrug.

"Det er ikke revisor, der bogfører, men derimod selskabets ledelse. Selskabets ledelse har bogført leasingydelserne (sammen med øvrigt køb af software) som vareforbrug," forklarer Jesper Koefoed.

Vareforbruget indgår i resultatopgørelsen i en post af samme navn, oplyser han.

"Vi kunne tilslutte os den regnskabsmæssige behandling," konkluderer Jesper Koefoed. 

Læs også: IT Factory-kurator kræver 987 millioner af KPMG.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere