Artikel top billede

Stor mystik om Apples kommende cloud-tjeneste

I næste uge lancerer Apple iCloud. Det har fået rygtebørsen til at gå i selvsving over, hvad Apple-skyen mon skal bruges til. Læs de mest sandsynlige bud her.

Læs også:
Steve Jobs trodser sygdom og leverer Apple-keynote

Apple måske på vej med ny butik ved navn iCloud

Som noget helt ekstraordinært har it-giganten Apple offentliggjort sit program for selskabets kommende udviklerkonference, Worldwide Developers Conference i San Francisco, der løber af stablen i næste uge.

På konferencen vil Apple blandt andet løfte sløret for sin kommende cloud-service, iCloud,  som har været stærkt omdiskuteret, siden æble-selskabet købte domænet icloud.com for 22,6 millioner kroner for nyligt.

Apple har endnu ikke givet nogle beskrivelser af, hvad selskabets kommende iCloud er for en størrelse, eller hvad produktet kommer til at indeholde.

Rygtemøllen i musikalske omdrejninger

Selskabet har i det seneste år har smidt omkring fem milliarder kroner i et knap 50.000 kvadratmeter stort datacenter i den amerikanske stat North Carolina, hvilket svarer til størrelsen af 10 små fodboldbaner.  

Tavsheden fra Apple har sat rygtemøllen på overarbejde; hvad gemmer sig bag Apples iCloud, og hvad skal it-virksomheden bruge sit store, nye cloudcenter til?

Det hotteste rygte er, at Apple pønser på at lancere en streaming-musiktjeneste, som rivalerne Amazon og Google også har smidt på nettet.

Modsat boghandleren og søgemaskinen har Apple ifølge teknologisitet Techcrunch i månedsvis forhandlet med de helt tunge drenge i musikindustrien.

Integration med iTunes?

Techcrunch erfarer, at Apple allerede nu har indgået aftaler med tre-fire store pladeselskaber.

Teknologisitet spekulerer i, om iCloud muligvis skal arbejde sammen med musikafspilleren iTunes, der analyserer brugerens desktop-musik og derefter kan spejle sangene i iCloud. Dermed slipper brugeren for at uploade musik til nettet.

Apple har dog tidligere forsøgt med streamet musik uden den store succes

iMovie og iStorage

It-nyhedssitet Cnet mener derimod, at Apple efter lang tids lobbyisme i Hollywood har planer om at lancere streamet videotjeneste på nettet via iCloud.

Det rygte har Apple vanen tro valgt at undlade at kommentere på.

Et andet bud i samme kategori er streamede tv-serier, som Apple allerede sælger fra sin iTunes-butik til download, men nu kan ses direkte online. Også Cnet gætter på, at der kan gemme sig musikalske nyheder på mandag, når iCloud-skyen lettet.

Briterne fra BBC grubler over, om Apple lancerer en online-storagepakke, som man eksempelvis kender det fra Dropbox.com, mens andre netaviser har bud på fotogallerier, online-spil og taletjenester.

One more thing...

Med andre ord - der er frit slag i bolledejen til spekulationer om, hvad Apple har i posen omkring den kommende iCloud-service.

Én ting burde dog være sikker: Selskabets ubestridte topchef og stifter, Steve Jobs, vil trodse sin kræftsygdom og selv gå på scenen for at tale om iCloud.

Det vil i givet fald blive Steve Jobs' første offentlige optræden siden marts, da han præsenterede iPad 2.

På konferencen vil Steve Jobs også fortælle om nye opdateringer til Mac OS, og det får Techcrunch til at spekulere i, hvordan og hvor dyb integrationen mellem iCloud og Mac OS vil blive, da begge annonceringer kommer samtidigt på en udviklerkonference.

Læs også:
Steve Jobs trodser sygdom og leverer Apple-keynote

Apple måske på vej med ny butik ved navn iCloud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere