Artikel top billede

Nedtur: Internet Explorer bliver snart vippet af tronen

Microsofts browser, Internet Explorer, står til inden længe at miste pladsen som verdens mest populære browser. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Microsofts Internet Explorer står til at miste pladsen som verdens foretrukne browser inden næste sommer, konkluderer web-analysefirmaet Net Applications i en ny rapport.

Hvis faldet i andele sker med samme hastighed over de næste 12 måneder, som det gør nu, vil IE sidde på en markedsandel på under 50 procent til juni næste år.

I løbet af august mistede IE omkring syv-tiendedele af et procentpoint af brugerandelen, som faldt til 55,3 procent.

Det er ny bundrekord for den engang allesstedsnærværende browser. I løbet af det seneste år er IE's markedandel faldet med 6,9 point.

Men Microsoft understreger fortsat, at IE9 har succes, især på Windows 7. IE9 blev lanceret sidste marts, hvilket du kan læse mere om her.

På det nyere operativsystem udgør IE9 omkring 20,4 procent af alle browserne på verdensplan, og 27,7 procent på Windows 7 i USA, sagde Roger Capriotti, der er marketingchef for IE, i et interview i denne uge.

"Det er sådan, vi måler succes for hele IE-forretningen," sagde han med en henvisning til Microsofts fokus på IE9 og Windows 7.

IE9 kører på Windows 7 og Vista, men virker ikke med den 10 år gamle Windows XP, der fortsat er det styresystem, der findes på flest pc'er i verden.

Chrome vinder frem

Stort set hele IE's tab i markedsandele det sidste år - og et mindre dramatisk tab for Mozillas Firefox - er gået til Googles browser Chrome, fortæller Net Applications

I løbet af de seneste 12 måneder har Chrome taget et hop fra 7,8 procentpoint til 15,5 procent. I løbet af august alene steg Chromes andel med 1,2 procentpoint - den største stigning nogensinde.

Firefox faldt med to-tiendedele af et point og endte august med en andel på 22,6 procent, og det er også en bundrekord, siden browseren var på sit højeste niveau i april 2010.

Mozillas browser er i fare for at miste den andenplads, som Firefox har siddet på i årevis som den primære browser efter IE.

Hvis Firefox og Chrome fortsætter udviklingen fra de seneste 12 måneder, vil Chrome overtage andenpladsen fra Firefox omkring det samme tidspunkt, hvor IE ryger under en andel på 50 procent, nemlig juni 2012.

Apples Safari ligger på et stabilt niveau på 4,6 procent, ligesom Operas software Opera, som lå på 1,7 procent i sidste måned.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere