Artikel top billede

Microsoft: Sådan ser det næste mobilstyresystem ud

Windows Phone 7.5 er kun lige blevet lanceret, men Microsoft lader allerede nu hentydninger falde om den næste opgradering af selskabets mobilstyresystem.

Computerworld News Service: Windows Phone version 7.5, som også kaldes Mango, dukker i denne tid op i nye telefoner og bliver udrullet til gamle.

Derfor er det på tide at skue fremad mod den næste store opgradering af Microsofts mobilstyresystem, der har fået kodenavnet Apollo.

Selvom der ikke er mange håndfaste oplysninger om Windows Phone Apollo, så har et væld af hentydninger og appetitvækkere givet grobund for et rigeligt antal rygter.

For nylig sagde Michael Halbherr, der er Nokias executive vice president for fysisk placering og handel, til Engadget, at man kan forvente opdateringen midt på året 2012.

Selvom Microsoft hævder, at Halbherrs tidsplan er unøjagtig, så ville selskabet hverken be- eller afkræfte nogen andre af de oplysninger, der indtil videre er lækket.

Her følger, hvad vi hidtil har hørt af rygter om Windows Phone Apollo:

Den store konvergens

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er Microsofts mål at gøre alle selskabets enheder del af et samlet økosystem.

"Vi kommer ikke til at få et økosystem til pc'er og et til telefoner og et til tablet-pc'er - de vil alle sammen blive samlet," sagde Andy Lees, som er president for Microsofts Windows-division, i juli.

Denne konvergens kan ifølge visse analyser ske allerede med Windows Phone 8 Apollo.

I september udtalte Nvidias topchef, Jen-Hsun Huang, at han forventer, at Windows 8 på et tidspunkt kommer til at kunne køre apps fra Windows Phone. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan det vil kunne fungere: Desktoppen skal blot sideløbende vise flere paneler fra Microsofts brugergrænseflade Metro, mens telefonen kun vil vise et enkelt panel med information af gangen.

Hvad ved Nokia?

Halbherr fortæller Engadget, at Windows Phone Apollo er "i en helt anden boldgade" end Mango, hvilket antyder, at denne kommende opdatering også bliver et fuldt skridt op i versionsrækken til Windows Phone 8.

Han fortæller også, at Nokia lægger pres på Microsoft for at tilføje understøttelse af near-field communications og et "positioning framework" til Windows Phone Apollo, hvilket vil forbedre Nokias services inden for navigation og fysisk placering.

NFC gør, at folk vil kunne bruge deres mobiltelefoner som betalingsmiddel i butikkerne. Google understøtter NFC i Android og det rygtes, at Apple har et godt øje til teknologien. Derfor virker det plausibelt, at også Microsoft arbejder på at inkludere NFC i fremtidige Windows Phone-telefoner.

Hvad vil fremtiden i virkeligheden byde på?

Apollo bliver ikke den næstkommende opdatering af Windows Phone. Først har Microsoft til hensigt at udgive Tango som en mindre opdatering i stil med opdateringen NoDo, der i foråret tilføjede copy-and-paste og andre mindre justeringer.

Men Apollo bliver den næste store opdatering, hvilket blev bekræftet på et MSDN-seminar i august. Halbherrs tidsramme for udgivelsen midt i 2012 er tilsyneladende sat lidt for tidligt og en lancering til efteråret eller vinteren 2012 virker mere sandsynlig.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere