Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Derfor går det så godt for de danske CMS-firmaer

Der er gode forklaringer på den succes, som de danske CMS-firmaer oplever for tiden.

"Der er ingen tvivl om, at danske leverandører er gode til internationalt salg og marketing. Her kan vi noget, som man ikke er lige så god til i eksempelvis Tyskland.

Sådan siger CMS-ekspert Janus Boye fra firmaet J. Boye.

"Danskerne er nok mere 'ud over stepperne-agtige' end mange andre. Det er en styrke i et lille land, og det er da også godt gået af Sitecore eller Umbraco, at de har opnået så højt et kendskab i udlandet," siger han.

Men det er langt fra kun de danske systemer, der gør sig bemærket på den internationale scene.

Global bølge

"Jeg ser ikke, at danske CMS klarer sig bedre end dem, der er udviklet i andre lande. I øjeblikket skal du nemlig lede rigtig langt efter en CMS-leverandør, som ikke klarer sig godt. Vi rider med på en global CMS-bølge," vurderer han.

"Både de amerikanske, svenske, tyske eller engelske leverandører skovler penge ind i øjeblikket.

Rigtig mange leverandører kan hive en succeshistorie frem på linje med dem, de danske leverandører bryster sig af."

Så selv om der står finanskrise som det øverste punkt på dagsordenen i mange virksomheder verden rundt, skal der altså stadig skabes hjemmesider.

Mange har i krisens tegn fået øjnene op for at selvbetjening og borgerbetjening fint kan ske på nettet, til en langt lavere pris, og det ser ud til at gavne CMS-producenterne.

Danmark er ikke et CMS-land

Janus Boye vurderer således, at de danske leverandører ikke klarer sig markant bedre end de øvrige CMS-udviklere rundt omkring i verden.

"Jeg har oplevet, at man i udlandet betegner Danmark som et CMS-land, og det er jo dejligt, når man selv er dansker. Men det er desværre ikke helt rigtigt," siger han.

Danskernes synlighed skyldes ifølge ham, at vi ikke har et særligt stort hjemmemarked og derfor hurtigere går i gang med eksport end i eksempelvis Tyskland, hvor der er et stort hjemmemarked.

Det betyder ifølge Janus Boye, at der er masser af systemer, som er langt større end de danskudviklede, som vi bare ikke har hørt om, fordi de sælges lokalt. Og det er dem, vi skal kæmpe med i fremtiden.

Selv om det er dejligt at kunne klappe sig selv på skulderen og være stolt over god dansk software, så har oprindelsen ikke den store betydning for udbredelsen.

For selv om danske systemer er populære rundt omkring i verden, er der langt fra en stor leverandør til overskud på betalingsbalancen.

"Udlandet lægger ikke ret mange penge i Danmark i forbindelse med udvikling af CMS på basis af danske systemer. Det er de lokale partnere og konsulenter, der tjener pengene. Er man et amerikansk firma, der vælger Umbraco, så vælger man også en lokal partnere til udviklingsarbejdet. På den måde kommer der ikke særlig mange penge hjem til Danmark," lyder Janus Boyes analyse.

Læs også:
 
Dansk CMS-industri har stor succes - indtil videre.
 
CMS-markedet: En ung og vild cowboy-branche.
 
Stort gennembrud for dansk CMS-darling
 
Disse it-systemer driver verdens bedste intranet.
 
[b]CMS
-løsninger kæmper mod gratis alternativer.[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere