Artikel top billede

Derfor afgør lave priser ikke det offentliges it-valg

En ny rapport afdækker, hvordan offentlige myndigheder prioriterer, når der skal investeres i it. Prisen ligger langt nede på listen.

Analysehuset IDC har gennemført en undersøgelse af den offentlige sektors it-drift i Norden minus Island.

630 chefer på forskellige niveauer heriblandt driftschefer og CIO'er, er blevet interviewet omkring it-drift, investeringsplaner og udviklingstendenser for de kommende to-tre år.

Eksempler fra rapporten er, hvilke kriterier de offentlige myndigheder stiller til deres it-leverandører.

Det vigtigste kriterium er, at den pågældende leverandør skal overstråle sine konkurrenter, når det gælder kvaliteten af den tilbudte service.

Derefter handler det om, i hvor høj grad leverandøren formår at levere fleksible løsninger, uden at arten af fleksibiliteten er defineres nærmere.

Først på en sjetteplads kommer kriteriet laveste pris ind. På sidstepladsen kommer lidt overraskende i hvor høj grad leverandøren er i stand til at dokumentere en nytteværdi af sine løsninger.

Sourcingstrategier

Otte procent af de adspurgte offentlige myndigheder foretrækker at satse hele butikken på outsourcing.

Den strategi indebærer, at man lægger så meget som overhovedet muligt af alt, hvad der har med it at gøre uden for huset.

30 procent vil outsource visse udvalgte dele af driften - såkaldt selektiv outsourcing.

13 procent fortæller, at de i dag ikke har outsourcet noget af driften overhovedet til eksterne leverandører, men har planer om at gennemføre en outsourcing.

48 procent har ingen planer om outsourcing eller vil outsource så lidt som muligt af it-driften.

Nordiske lande forskellige

Den offentlige sektor i Sverige og Finland har i store træk den samme opfattelse af de fremtidige it-investeringer.

Cirka 58 procent af de spurgte myndigheder mener, at man kommer til at øge investeringerne betydeligt eller i i høj grad. De tilsvarende tal er for Danmark 28 procent og for Norge 41 procent.

I Sverige mener myndighederne, at en "betydelig del" af de øgede investeringer lander i bare 15 procent af den offentlige sektor.

Finnerne forestiller sig derimod ikke, at en væsentlig forøgelse af investeringerne i den offentlige sektor kan komme på tale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere