Artikel top billede

Studerende på barrikaderne over netværks-nedbrud

Efter flere måneder med massivt it-bøvl har studerende på Professionshøjskolen Metropol i København fået nok.

Læs også: Derfor er det gået helt galt med studerendes it.

De studerende på Professionshøjskolen Metropol i København sukker højlydt i disse dage, uger og måneder.

Sukkeriet skyldes massive it-problemer, der blandt andet flår de studerende af skolens trådløse internet i flere timer om ugen, samtidig med at godt 1.200 lærerstuderende ikke kan printe fra deres egne computere.

Dertil kommer, at Professionshøjskolen Metropol ifølge formand for De Studerendes Råd på læreruddannelsen, Sarah Haug Rasch, har så dårlig en it-platform, at mange studerende hopper over på cloud-tjenester som Gmail og Dropbox, når de skal arbejde sammen i grupper.

"Forleden var nettet nede i 10 timer, og det værste er, at alle it-problemerne oveni hinanden fylder rigtig meget i hverdagen," siger Sarah Haug Rasch.

"Det er irriterende og direkte problematisk, at man ikke kan komme på nettet eller printe artikler, som vi oveni købet har betalt Copydan for at få adgang til, fordi vi så har svært ved at læse opgivne tekster eller er tvunget til at læse alle teksterne på skærmen," fortæller hun til Computerworld.

Raser i åbent brev til ledelsen

Professionshøjskolen gør ellers en dyd ud at fortælle de studerende, at den prioriterer studieværktøjer og vidensdeling meget højt, men det kan man ifølge Sarah Haug Rasch ikke mærke i hverdagen.

I frustration over it-bøvlet har hun derfor skrevet et åbent brev til institutchefen for Professionshøjskolen Metropols Institut for Skole og Læring, der huser omkring 1.200 lærerstuderende.

"Jeg mener, det er fuldstændig grotesk, at en moderne uddannelsesinstitution som vores, er så ekstremt langt bagefter på IKT-området," lyder det blandt andet i det åbne brev på instituttets intranet.

"For mig at se er det dybt godnat. Jeg blev lovet, at jeg ville komme til at gå på 'Danmarks førende IT-seminarium', dengang jeg startede her. Først blev seminarium taget fra mig. Sidenhen IT," harcelerer Sarah Haug Rasch i det åbne brev om sin personlige oplevelse med at blive en del af den store Metropolskole i 2009, hvor seminaret efterfølgende fik lagt sine it-systemer sammen med de andre uddannelsesinstitutioner.

Over 50 medstuderende har kommenteret og bakket op omkring Sarah Haug Rasch' indlæg.

"Jeg tilslutter mig resten af flokken. Rigtig godt skrevet og nu må vi virkelig håbe, at der er nogen, der lytter!" skriver en medstuderende som en kommentar til opsangen fra formanden for De Studerendes Råd på læreruddannelsen.

Læs også: Derfor er det gået helt galt med studerendes it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere