Artikel top billede

Her er forklaringen på Dells vilde opkøbs-togt

Dells mange opkøb i den senere tid har ifølge Gartner et helt bestemt formål.

Læs også:

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning

Computerworld News Service: Det er ikke sandsynligt, at striben af Dells opkøb for nylig vil fortsætte med samme halsbrækkende hastighed som i den sidste tid, men eksperterne er enige om, at selskabet stadig er midt i en periode med større strategiske forandringer.

Selvom der ikke kan være tvivl om, at Dell på det sidste har øget tempoet, så påpeger analysechef Adrian O'Connell fra Gartner, at selskabets opkøbsmønster kan spores adskillige år tilbage.

Han mener, at den aktuelle tendens begyndte med Dells opkøb af SAN-leverandøren Equallogic i 2007 og sigter efter at øge selskabets fokus på it til erhvervslivet.

"Vi har det med at tale om 'gamle Dell' og 'nye Dell' i beskrivelsen af selskabets forskellige ansigter," siger han.

Dells forskellige opkøb siden købet af Equallogic har primært fokuseret på virtualiserings-teknologi og system-integration og -administration.

Disse opkøb inkluderer Perot Systems, KACE Networks og Boomi udover den nylige stribe opkøb af AppAssure, SonicWall, Wyse, Clerity og Made, der alle er blevet offentliggjort siden 24. februar.

Flere opkøb på vej

Det er ikke til at sige med sikkerhed, men det virker ikke sandsynligt, at Dell er færdig med sit opkøbstogt, selvom tempoet næsten helt sikkert vil falde.

"Dell er på udkig efter små og mellemstore virksomheder med teknologier, der kan tilføje en eller anden form for værdi," siger O'Connell. Han tilføjer, at det er sværere at fuldstændigt integrere store virksomheder, så Dell vil sandsynligvis holde sig til en mere letfordøjelig kost.

Ikke desto mindre har Dell ifølge analysechef Steve Brasen hos analyse- og konsulentfirmaet Enterprise Management Associates stadig et stykke vej for at overgå konkurrenter som Hewlett-Packard og IBM.

"Selskabet har stadig adskillige huller at udfylde inden for infrastructure management," siger han og fremhæver her infrastruktur til datacentre som et vigtigt eksempel.

"Især IBM og HP har i dag løsninger til infrastructure management på plads, og Dell har faktisk ikke kunnet konkurrere på dette område," siger Brasen.

Da især de store kunder har det med at indkøbe it fra leverandører, der kan opfylde alle deres behov, må man gå ud fra, at Dell går glip af en del omsætning på grund af denne mangel.

Derfor kan Dell glæde sig


Selvom IBM og HP således har et forspring på visse områder, så kan Dells nylige opkøb og eksisterende position vise sig at forbedre selskabets udsigter på overraskende måder.

Mange af Dells konkurrenter har ifølge O'Connell eksisterende produkter med høj margin, der muligvis vil blive truet af fremkomsten af mere modulære arkitekturer.

De er derfor nødt til at passe på ikke at underminere deres egen profit med nye produkter.

Men Dell behøver ikke at bekymre sig om kannibalisering og kan udvide lige så aggressivt, som det skal være på dette område, uden at kompromittere overskuddet fra andre forretningsområder.

"Dell klarer sig temmelig godt for tiden," vurderer O'Connell og henviser til vækst i selskabets marginer og omsætning.

På trods af selskabets prioritetsændringer forsømmer Dell ikke sin kerneforretning som pc-producent, hvilket stadig leverer en vigtig del af den samlede omsætning.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere