Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea fyrer folk efter overtagelse af opgaver fra CSC

Atea fyrer massevis af medarbejdere efter selskabet har overtaget et antal ansatte fra CSC.

Service-giganten Atea har fyret 26 medarbejdere som følge af Tata TCS' overtagelse af TDC-kontrakter for flere milliarder kroner fra CSC.

I forbindelse med virksomhedsoverdragelsen blev Atea underleverandør for det indiske kæmpeselskab og overtog et antal medarbejdere fra CSC. 

Det har givet dobbelt kapacitet på en række områder, fortæller administrerende direktør Lars Johansson, der ikke ønsker at oplyse, hvor stor en del af de fyrede som er fra CSC.

Han betragter alle firmaets ansatte som Atea-medarbejdere, der behandles ens, uanset om de er nye, eller har været der i længere tid.

Tilpasning

"Vi foretager en organisatorisk tilpasning for at hente nogle synergier. I den forbindelse opsiger vi 26 medarbejdere, og der er nogle CSC-ansatte imellem, men for os er de jo Atea-medarbejdere," siger han.   

Dermed er der ifølge direktøren ikke tale om, at 26 tidligere CSC-medarbejdere bliver sat på gaden et par måneder efter overtagelsen.

Atea har i stedet kigget på hele flokken af medarbejdere og vurderet, hvem der skulle undværes.

"Det garanterer jeg for. Jeg har været meget opmærksom på, at det ikke, i gåseøjne, er dem det går ud over," siger Lars Johansson, der mener at fyringer altid er trælse for de ramte og for virksomheden.

Han fortæller, at der ikke er specifikke uddannelsestyper eller fagområder, der bliver ramt.

Ikke massefyring

Atea har med omkring 1.500 medarbejdere kunnet gennemføre afskedigelserne af de 26 medarbejdere og undgået lov om masseafskedigelser.

Medarbejderne er ifølge Lars Johansson ikke fritstillet, men fortsætter perioden ud, indtil deres opsigelselse, hvorfor tidspunktet for sidste arbejdsdag er individuel.

Både CSC og IBM har i løbet af kort tid ligesom Atea fyret store flokke af it-medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:

Overblik: Masser af danske IBM-folk sendt hjem

[b]CSC-ansatte tygger på frivillige fratrædelsesvilkår[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere