Artikel top billede

Adobe: Slut med Flash på din Android

Adobe lukker og slukker for al udvikling af Flash til Android.

Computerworld News Service: Flash understøttes ikke længere på mobil-styresystemet Android.

Det er endnu et tegn på, at der bliver fokuseret mere og mere på HTML5.

Dette skridt sker i overensstemmelse med Adobes erklærede politik angående Flash til mobile enheder.

Kort før nytår offentliggjorde Adobe, at selskabet ville droppe Flash-indsatsen til smartphones og tablets og i stedet fokusere på HTML5 - den åbne standard, der beskrives som fremtiden i forhold til såkaldt rich media: Webindhold med fokus på interaktion, grafik og video.

Vil stadig fungere

Hvis du i forvejen har Flash installeret på din Android-enhed, vil det stadig fungere, selvom den officielle udvikling nu er stoppet.

Som bruger af Android 4.1 Jelly Bean er der dog ikke noget at gøre - Adobe fik aldrig udviklet en version af Flash til denne version af Android.

Selskabet oplyser, at det heller ikke har nogen intentioner om at gøre det.

Eksisterende installationer af Flash på understøttede enheder vil dog fortsat modtage sikkerhedsopdateringer.

Netop den oplysning er vigtig at bide mærke i.

Kritik af sikkerhed

Sikkerheden er nemlig et af de mest afgørende kritikpunkter, fra kritikerne af Flash - hvor den mest berømte må være Steve Jobs, der i sit meget omtalte brev forklarede, hvorfor han overhovedet ikke ville have Flash i nærheden af iOS.

Adobes resultater med hensyn til at sørge for sikkerheden i Flash er da heller ikke noget at råbe hurra for.

Flash har længe været en populær angrebsvektor i forbindelse med distribution af malware.

Selvom der stadig er masser af webindhold, der er afhængig af, at brugeren har installeret et Flash-plugin, så er HTML5-standarden hurtigt på vej frem.

Så selvom Adobes beslutning betyder, at visse websites ikke kan vises på den seneste og fremtidige versioner af Android, så bør det ikke indebære noget større tab af funktionalitet på længere sigt.

Det er nogenlunde samme historie på de andre større mobil-platforme med undtagelse af BlackBerry: Research In Motion har understreget, at selskabet vil fortsætte med at understøtte Flash samtidig med HTML5. Fremtidige versioner af Windows Phone vil kun have en begrænset understøttelse, mens iOS som nævnt aldrig har understøttet Flash.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere