Artikel top billede

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Licenserne på deres ERP-system er ude af kontrol, mener SAP-brugerne. De vil ikke længere betale for licenser, der ikke bliver brugt.

Læs også:
Beskyldning: Så hårdt behandler SAP sine kunder

Brugerne af SAP synes, at det bliver sværere og sværere at holde styr på de mange licenser fra den tyske software-gigant.

Især synes de ikke, at de skal betale licens for software, de ikke bruger.

Det viser en undersøgelse fra UK & Ireland SAP User Group, der har spurgt 336 SAP-brugere fra 150 organisationer og virksomheder, skriver The Register.

95 procent af dem siger, at SAP's licensregler er ude af kontrol, 67 procent af dem mener, at det skyldes SAP's ekspanderende antal produkter.

Efterhånden som mængden af software stiger, bliver det sværere og sværere at holde styr på, hvem der bruger hvad, især på de moduler som SAP-systemet installerer automatisk.

Stort set alle, 97 procent, mener, at SAP skal tillade kunderne at 'parkere' ubrugte licenser i de tilfælde, hvor et program ikke længere benyttes som følge af omstruktureringer eller afskedigelser i virksomheden.

Offentlige priser, tak

88 procent opfordrer SAP til at offentliggøre sine prislister, ligesom SAP's store konkurrent, Oracle, allerede gør det.

Generelt mener de engelsktalende SAP-brugere, at den tyske software-kæmpe tager sig for godt betalt for ydelserne, og 77 procent siger, at de høje priser står i vejen for nye udrulninger.

Det er simpelthen for dyrt for mange at tilføje ny funktionalitet og nye moduler, mener de.

Computerworld har spurgt SAP i Danmark, om man er villig til at imødekomme disse ønsker fra brugerne. Vi bringer svaret, når vi får den rette SAP-person i tale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere