Artikel top billede

(Foto: SAP)

Verdensberømt tidligere HP-topchef ny formand for KMD

Verdensberømt tidligere topchef for SAP og HP får plads i KMD's bestyrelse.

Der er netop foretaget store ændringer i KMDs bestyrelse.

Det sker i forbindelse med at myndighederne har godkendt salget af KMD, oplyser selskabet.

Også bestyrelsen for KMD-selskabet KMD Equity Holding A/S bliver ændret, fremgår det på cvr.dk

Ud af bestyrelsen træder Vagn Ove Sørensen og Jens Moberg. Ligesom tre andre folk forlader den.

KMD-direktører indtræder

I stedet indtræder den internationalt kendte topchef Léo Apotheker.

Sammen med Léo Apotheker træder økonomidirektør Carsten Fensholt fra KMD A/S, administrerende direktør Lars Monrad-Gylling og Advent International-manden Frederic Wakeman ind i bestyrelsen sammen med endnu en brite.

KMD udsendte kort efter meddelelsen på cvr.dk en pressemeddelse om ændringerne.

Af meddelelsen fremgår det at kapitalfonden Advent International i forbindelse med købet af KMD har udpeget Léo Apotheker til ny bestyrelsesformand for KMD.

Apotheker har fulgt KMD

Léo Apotheker indtræder som repræsentant for Advent International, hvortil han i dag er tilknyttet som strategisk rådgiver.

"Jeg har blandt andet gennem SAP's tætte samarbejde med KMD fulgt virksomheden i flere år. Jeg kender KMD's ledelse, og sammen med den ser jeg frem til at videreudvikle KMD's stærke position," udtaler Léo Apotheker.

Han har en fortid med topposter inden for it-branchen, blandt andet CEO i SAP AG og Hewlett-Packard.

I dag er han bestyrelsesmedlem i flere internationale virksomheder såsom Schneider Electric SA, Steria, GT Nexus samt PlaNet Finance, der er en non-profit organisation, oplyses det.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra KMD her.

Afgående formand: Naturligt
Udvklingen betyder altså blandt andet et exit for Vagn Sørensen, der indtil nu faktisk sad i bestyrelsen for blandt andre KMD og TDC.

Hans afløser som formand er Leo Apotheker, får rosende ord med på vejen.

"Leo Apotheker er en tung og kompetent herre indenfor branchen og med sin internationelle erfaring og profil en person, som vil kunne tilføre KMD meget," siger Vagn Sørensen om afløseren.

Samtidig forklarer Vagn Sørensen, at han er fuldt ud afklaret med sin exit.

"Det er altid vemodigt at forlade et selskab man har været glad for at være aktiv i, men det hører med til kapitalfondsmodellen, at formanden forlader virksomheden i forbindelse med exit," forklarer han.

Vagn Sørensen har i øvrigt været formand for TDC siden 2008 og KMD siden 2009.

"Det har været en spændende opgave for mig at være med til at videreuvikle KMD sammen med selskabets kompetente ledelse og meget dygtige medarbejdere," slutter han.

Opdateret med kommentarer fra Vagn Sørensen.

Her er beskeden fra cvr.dk

Denne meddelelse blev sendt ud via cvr.dk kort forinden KMDs pressemeddelelse røg ud.

Cvr-nr: 31872669
Navn: KMD EQUITY HOLDING A/S
Adresse: Lautrupparken 40
2750 Ballerup
Kommune: Ballerup
Registreringer: Offentliggjort 20.12.2012
Bestyrelse:
Udtrådt af bestyrelsen: Vagn Ove Sørensen, den 20.12.2012, John Helmsøe-Zinck, den 20.12.2012, Morten Hummelmose, den 20.12.2012, Sven Tore Kallstenius, den 20.12.2012, Jens Winther Moberg, den 20.12.2012.
Indtrådt i bestyrelsen: Léo Apotheker, Eaton Square 15, Flat A, London SW1W 9DD, Storbritannien, den 20.12.2012, Økonomidirektør Carsten Fensholt, Gl.Holte Gade 27, Gl Holte, 2840 Holte, den 20.12.2012, Direktør Lars Monrad-Gylling, Søllingsvej 7, 2920 Charlottenlund, den 20.12.2012, Frederic Wakeman, Hurlingham Road 105, London SW 3NL, Storbritannien, den 20.12.2012, John Woyton, 8 Latham Place, Upminster, Essex RM14 1DU, Storbritannien, den 20.12.2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere