Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

It-gigant mødt af dansk millionkrav - indtjening styrtdykker

It-virksomheden Accenture er blevet mødt med et såkaldt "mangelkrav" i kølvandet på ophør af outsourcing-aftale. Selskabets indtjening næsten halveret.

Læs også:

Codan træder på bremser i stort it-projekt

It-gigant i klinch med danske skattemyndigheder

Accenture har netop aflagt regnskab, hvori det fremgår, at ophøret af en outsourcingsaftale har udløst et millionkrav imod selskabet.

"I forbindelse med ophør af en outsourcing-aftale er der rejst et mangelskrav mod Accenture. Det vurderes, at selskabet vil skulle dække en del af det rejste krav," hedder det i en note i regnskabet.

"Der er hensat 2,6 millioner kroner som udtryk for bedste skøn af det forventet krav. Opgørelsen er forbundet med usikkerhed," skriver selskabet videre i regnskabet.

Accenture leverer konsulentydelser, systemintegration og outsourcing.

Omsætningen er faldet fra 1,4 milliarder kroner til 1,3 milliarder kroner.

Indtjeningen er faldet fra 107 millioner kroner til 64 millioner kroner.

Seneste har Accentures samarbejde med Codan og RSA været i fokus, hvor man valgte at træde på bremsen i et stort it-projekt.

Læs mere om det her.

Skatteopgør fortsætter

I forbindelse med sidste års regnskab kom det frem, at selskabet også har en tvist med de danske skattemyndigheder.

Læs mere om det her.

Og den tvist er der åbenbart ikke fundet en løsning på. I hvert fald fremgår det af det nye regnskab:

"En fællesnordisk skatterevision blev i 2007 indledt med fokus på finansårene 2005 til 2011. Skat har som resultat af revisionen fremsat krav om forhøjelse af den skattepligtige indkomst i finansårene 2005 og 2006."

Accenture bestrider kravet.

Computerworld har forsøgt at få Accentures udlægning af sagen. Læs mere om det her: Accenture efter million-krav: Vil ikke sige noget .

Læs også: Accenture efter million-krav: Vil ikke sige noget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere