Artikel top billede

Microsoft overvejer at købe luns af Dell

En milliardinvestering fra Microsoft skal ifølge amerikansk tv-station hjælpe Dell til at blive et privatejet selskab igen.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Computerworld News Service: Microsoft har tilsyneladende planer om at investere mellem 5,6 og 16,8 milliarder kroner som del af et lånefinansieret opkøb af Dell, rapporterer det amerikanske tv-station CNBC.

Tv-stationens journalist David Faber rapporterer med henvisning til "kilder tæt på sagen," at der er trepartsforhandlinger i gang mellem Microsoft, Dells topchef, Michael Dell, og investeringsfirmaet Silver Lake Partners, der er en af de største kræfter bag forsøget på at gøre Dell privatejet igen.

"Selvom det er uventet med en investering fra Microsoft, så giver det mening, i lyset af at Microsoft er afhængig af, at pc-producenter som Dell hjælper med at sælge selskabets softwareprodukter," skriver Faber.

Det blev tidligere på måneden bekræftet, at Dell var gået i forhandling angående et opkøb ved hjælp af privat egenkapital, hvilket ville gøre det muligt for selskabet at forfølge sine lagsigtede mål uden kosttant at skulle stille aktionærerne tilfreds. Det kan du læse mere om her.

Overgangsperiode

Dell har i et stykke nu befundet sig i en overgangsperiode og været på opkøbsrov med det mål at forandre selskabet til tjenesteleverandør fremfor blot at være producent af hyldevare-hardware.

Dell opkøbte syv mindre virksomheder i 2012 for samlet set 27,5 milliarder kroner.

Det drejer sig blandt andet om producenten af tynde klienter Wyse, sikkerhedsleverandøren SonicWall samt Quest Software, der producerer programmer til it-administration.

Den svage økonomi og selskabets faldende rentabilitet har dog holdt Dells aktiekurs lav - mens den faldende efterspørgsel på pc'er har været mere brat end forventet, hvilket giver relativt dystre fremtidsudsigter på pc-markedet.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere