Artikel top billede

Derfor har utilfreds TDC-kunde ikke krav på fastnet

Fremtrædende it-mand er utilfreds med, at TDC kun vil levere ham fastnet, hvis han lægger mere end 80.000 kroner. TDC afviser at forsyningspligten dækker. Se her, hvem der har ret.

Den tidligere direktør for It-forum Midtjylland, Finn Støy,  beskylder TDC for ikke at opfylde sin leveringspligt, efter han har modtaget et tilbud på mere end 80.000 kroner for at få udlagt fastnet-forbindelse. Det kan du læse mere om her.

TDC afviser hans kritik med henvisning til, at han misforstår nogle ting. Læs TDC's svar til Finn Støy her.

Specialkonsulent Tore Christensen fra Erhvervsstyrelsen har sendt nedenstående skriftlige svar til Computerworld, som svar på it-direktøren og TDC's kommentarer til sagen.

"TDC er som forsyningspligtudbyder er forpligtet til at oprette en taletelefonitjeneste til samme pris, uanset hvor i landet man bor."

"TDC kan opfylde forsyningspligten på en taletelefonitjeneste ved at levere en mobiltelefontjeneste til samme pris," forklarer embedsmanden.

"Det er ikke et krav, at taletelefonitjenesten skal kunne understøtte internetforbindelse på 2 Mbit/s," slår han fast. 

Udspil ligger allerede klart

Endelig peger han på, at regeringens i marts 2013 kom med et udspil med 22 initiativer om bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark.

"Mere konkret er målet, at alle husstande og virksomheder skal kunne få adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020."

"Regeringen har allerede i 2012 gennemført den såkaldte 800 MHz-auktion, som vil give 207 postnumre med dårlig bredbåndsdækning adgang til mobilt bredbånd med oplevede hastigheder på 10 Mbit/s."

"Auktionen får fuld effekt med udgangen af 2015," oplyser embedsmanden.

Direktør: Fortsat et problem
Konfronteret med TDC og Erhvervsstyrelsens kommentarer har Finn Støy sendt følgende opfølgende citater, hvor han gør klart, at han fortsat mener, der er et problem.

"TDC og Erhvervsstyrelsen er åbenbart nu blevet enige om, at forsyningspligten på fastnettelefoner, og dermed basale internetforbindelser, er lagt i graven. Selv om Erhvervsstyrelsen i februar havde en anden opfattelse, så er det positivt med en afklaring."

"Men det gør det jo blot endnu mere påtrængende, at der findes en løsning på bredbåndsdækning af tyndt befolkede områder," udtaler han.

Han mener tidsplanen er uholdbar.

"Det er helt uholdbart, at regeringen stiller en løsning i udsigt i 2020 - altså om syv år," forklarer han.

"Regeringen bør sikre sig nu - at disse områder straks får adgang til mobilbaserede (3G/4G) løsninger til rimelige priser. Da det er de eneste internetforbindelser i disse områder, så er det helt afgørende, at prisen baseres på en flat-rate model," lyder det fra ham.

Læs også:

TDC til it-mand: Din fastnettelefon koster 83.615 kroner.

TDC: Utilfreds kunde blander tingene sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere