Artikel top billede

Om få dage er Microsoft et overstået kapitel for selskabets mangeårige tidligere direktør i Danmark, Jørgen Bardenfleth. Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Bardenfleth færdig i Microsoft - begynder på universitet

Interview: Microsofts mangeårige danske topboss, Jørgen Bardenfleth, trækker sig helt ud af Microsoft, efter at han for et år siden gik af som landechef i Danmark. Se hans fremtidsplaner her.

Efter ni år i Microsoft - otte år som administrerende direktør i Microsoft Danmark og ét år i den internationale topstilling som såkaldt senior director for strategic projects - stopper 57-årige Jørgen Bardenfleth i Microsoft med udgangen af denne måned.

Han forklarer sin exit med, at han nu ønsker mere tid til primært sine mange bestyrelsesposter i Danmark og også til arbejdet med offentlig digitalisering i blandt andet regeringens IKT-vækstteam. Desuden vil han studere på IT-Universitetet i København.

Læs også: Bardenfleths pludselige exit: Ligger der noget bag?

"Det har været en moden overvejelse om, hvorvidt jeg skal fortsætte i en international karriere hos Microsoft, eller om jeg skal prøve at begive mig videre ud i de mange danske aktiviteter, som jeg har været så privilegeret at få lov til at opbygge," siger Jørgen Bardenfleth.

"Et fremtidigt job hos Microsoft ville betyde, at jeg næppe ville få så meget tid til de danske aktiviteter, og så må jeg jo vælge. Jeg har så valgt aktiviteterne i Danmark, hvor jeg blandt andet skal træde ind i bestyrelserne hos et par Microsoft-partnere," fortsætter han om sine bevæggrunde til at vinke farvel til Microsoft.

Bliver formand for Microsoft-partner

Der er ellers forlydender om en større omorganisering i Microsoft inden for kort tid - herunder i topledelsen. Blev du fyret?

"Nej, for det første er de omstruktureringer ikke udført endnu, og for det andet har de planer ikke noget med mig at gøre. Den slags kommer nok til at ske højere oppe i ledelseslagene. Jeg regner da med, at min nuværende stilling vil fortsætte."

Hvornår blev din beslutning om at stoppe så taget?

"Den blev taget i det tidligere forår, da jeg fik nogle muligheder for bestyrelsesposter. Blandt andet træder jeg ind som formand hos Office365-virksomheden Adactit, der er startet af Jesper Grønbæk fra Microsoft, efter at jeg har set Microsofts partnerprogrammer indefra."

Computerworld talte med dig i slutningen af marts, og der luftede du muligheden for andre stillinger i Microsoft. De muligheder er så definitivt lukkede nu?

"Jeg har ikke valgt at søge dem, fordi jeg besluttede mig for at hoppe ud og koncentrere mig primært om mine bestyrelsesposter."

Skal lære noget om it på universitetet

Er du glad for at stoppe hos Microsoft?

"Selvfølgelig er det vemodigt efter ni år med gode kolleger. Men jeg er samtidigt ret overbevist om, at jeg bliver glad for at have taget springet, fordi mine kommende arbejdsopgaver er både spændende, og jeg kan være med til at påvirke en masse ting."

Jeg kan forstå, at du skal til at læse fag på IT-Universitetet?

"Ja, det er korrekt."

Er du blevet optaget?

"Jeg har faktisk ikke hørt fra dem endnu, men det kommer jeg nok til."

Disse it-fag skal Jørgen Bardenfleth studere

Hvilke fag skal du tage?

"Jeg skal til at læse enterprise arkitektur og måske noget programmering. Jeg er jo uddannet civilingeniør med en MBA, og jeg har tidligere assembler-programmeret og programmeret på højniveau, men det var altså før C, og der er jo sket meget siden."

Er det egentlig mere interessant og udfordrende at være it-studerende end at være topchef i Microsoft?

"Det kan man ikke helt sammenligne, men jeg ser meget frem til at gå i dybden med mine interesserer i stedet for at være to centimeter dyb og fire kilometer bred, som jeg ofte har været i mit arbejde med management. "

Microsoft-direktøren kan starte hos Google

Hvornår forventer du, at du begynder at søge job igen?

"Man skal aldrig sige aldrig, men lige nu koncentrerer jeg mig om mine bestyrelsesposter. Men lad os snakkes ved igen om et år."

Har du nogen konkurrenceklausuler hos Microsoft, der gør, at du ikke kan søge visse job?

"Nej, ingen."

Så du kunne godt starte hos Google 1. juli?

"I teorien, ja."

Hvordan har dine omgivelser reageret på din beslutning om at stoppe i Microsoft?

"Jeg har drøftet det med min familie, enkelte gode venner og med kolleger i andre lande, der har taget springet - og alle har bakket op omkring det. Derudover har jeg talt med folk, der i dag lever af at være professionelle bestyrelsesmedlemmer, og de har beroliget mig med, at det er en rigtig spændende tilværelse."

Her er Bardenfleths bestyrelsesposter

Læs også: Bardenfleths pludselige exit: Ligger der noget bag?

Jørgen Bardenfleth har siden sin tid inden for satellitkommunikation hos Dansk Radio og Radar Devices arbejdet for HP i 12 år, heraf seks år som landechef.

Efter Intels overtagelse af GiGA i Danmark i 2001 blev Jørgen Bardenfleth general manager for hele den optiske komponentdivision i Intel i tre år, inden han blev hvervet til stillingen som chef for Microsoft i Danmark i 2004 og indtil 2012.

Om få dage stopper han så i sin internationale stilling som senior director for strategic projects hos Microsoft og kan se frem til et arbejdsliv i en lang række bestyrelser.

Ud over formandsposten hos Adactit træder Jørgen Bardenfleth ind bestyrelsen i en - indtil videre hemmeligholdt - hosting-virksomhed.

Han fortsætter desuden som bestyrelsesformand for DHI Group og er fortsat i bestyrelsen for ingeniørvirksomheden COWI og Vallø Stift.

Jørgen Bardenfleth vil også fortsat være tilknyttet ivæksættermiljøet Symbion som bestyrelsesformand, hvor han får yderligere en formandspost, når han indtræder i Accellerace, der som en del af Symbion skal rådgive og udvikle opstartsvirksomheder.

Derudover vil han fortsat være formand for Young Enterprise i Storkøbenhavn.

Endelig sidder han som formand for erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsens (SF) IKT-vækstteam, som til november skal komme med sine anbefalinger til, hvordan digitaliseringen kan bidrage til solid vækst i Danmark.

Læs også:

Ny stilling i sigte for tidligere topchef for Microsoft i Danmark

Sådan vil kendt Microsoft-mand skabe it-vækst i Danmark

Bardenfleth stopper: Ny direktør i Microsoft Danmark

Derfor forfremmer Microsoft Bardenfleth




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere