Artikel top billede

Selvmordsfunktion bliver standard på nye mobiler

Det skal være nemmere at slå stjålne mobiler ihjel på afstand og forhindre utilsigtet 'genbrug'. Derfor indføres selvmordsfunktion på nye modeller.

Flere mobilproducenter har allerede i dag tilføjet funktioner, der gør det muligt at slå stjålne telefoner ihjel på afstand.

Men det er endnu ikke obligatorisk at udstyre nye - og ofte dyre - telefoner med decideret selvmordssoftware, som vil gøre en stjålen mobil ubrugelig i hænderne på andre end ejermanden.

Derfor har mobiltelefoner længe været en lækkerbiksen for tyveknægte på jagt efter et fem-finger-tilbud.

Organisationen CTIA, der repræsenterer producenter inden for teleindustrien, har dog udarbejdet en såkaldt Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment.

Den har mobilproducenter som Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft og Samsung underskrevet.

Det samme gælder for flere teleoperatører som AT&T, Verizon og T-Mobile.

Aftalen betyder, at nye mobiltelefoner produceret efter juli 2015 skal være udstyret med software, der kan bruges til at slette brugerdata på afstand, hvis telefonen bliver stjålet.

Desuden skal det være muligt at låse mobiltelefonen, hvis den pludselig bliver tabt eller hugget af en tyv.

Samtidig skal det ikke kunne lade sig gøre at nulstille telefonen uden ejermandens tilladelse, hvilket vil gøre en stjålen telefon ubrugelig som hælervare.

Funktionen har Samsungs eksempelvis allerede på sin nye Galaxy S5, hvor det kræver en særlig kode, hvis mobilen skal tilbage til fabriksindstillingerne.

Og i Apples iOS 7 findes Activation Lock, der ligeledes forhindrer utilsigtet 'genbrug' af en mobil.

De nye sikkerhedsforanstaltninger skal ifølge Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment være omkostningsfrie for kunden. Aftalen gælder som udgangspunkt kun i USA.  

Allerede i dag kan de fleste mobiltelefoner spores, og indhold eventuelt slettes på afstand.

Det kræver dog, at man selv gør noget aktivt, inden mobilen forsvinder eller bliver stjålet.

Her er en guide til opsætning af Android Device Manager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere