Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Boom i cloud-indtægter trækker Microsoft op i skyerne, men på ét område går det katastrofalt

Et trægt pc-marked kan knap nok mærkes i regnskabet hos Redmond-giganten. 50 procent overskudsgrad i skyen hjælper nemlig en del på bundlinjen, men telefonerne styrtdykker stadig.

Resultatet for det kvartal, der slutter i september viser en flad omsætning og en svag nedgang i resultatet hos Microsoft.

Selv om det måske lyder lidt gråt, så er der en stribe ting i regnskabet, der kan glæde investorerne i kode-farbrikken.

En af dem er, at væksten i Azure-skytjenesten er vokset med 116 procentpoints i forhold til samme kvartal sidste år.

Det skriver PC World i USA.

Microsoft har for første gang fortalt, hvad overskudsgraden er for Azure-kunderne. Den ligger på hele 49 procent, hvilket et er udtryk for både en effektiv drift og muskler, der kan imødegå konkurrenternes tilbud.

Det kan der også være behov for.

Reviderede cloud-strategier hos Oracle og VMware samt den enorme Amazon-udbyder betyder, at der skal kæmpes fra hus til hus.

Plads til mere Office

Office er som bekendt også blevet flyttet ud i skyen, og væksten i abonnementerne er steget med 51 procentpoints målt overfor kvartalet sidste år.

Microsoft har således 85 millioner aktive månedlige brugere af Office 365.

Produktivitet- og forretningssystemer regnes i samme kategori med alle Office-produkter og Dynamics-familien. Der var samlet set en lille fremgang på seks procentpoints.

Det samlede antal brugere af Office ligger ifølge Microsoft på 1,2 milliarder, så der er stadig masser af potentielle kunder at tage af, når der skal sælges nye cloud-baserede kontorprodukter.

Det går godt med Surface

Tallene for Surface-salget bekræfter de tendenser, som både IDC og Gartner har spået om. Hybrid-pc'er i den dyre ende klarer sig ganske udmærket i et ellers vigende pc-marked.

For Microsoft betyder det, at Surface-divisionen steg med 37 procentpoints til 7,6 milliarder dollar eller 51 milliarder kroner.

Katastrofal smartphone-udvikling

Til gengæld viser kvartalsregnskabet, at det ser særdeles skidt ud for Microsofts smartphone-forretning. I dag har Windows-telefonerne en markedsandel på mindre end én procent. 

Og regnskaber viser, at det går så sløvt med salget, at indtjeningen på Windows-telefoner er faldet med 72 procent siden sidste år, og med kun få nylancerede Windows-telefoner fra partnere, ser det ud til, at der ikke kommer liv i salget foreløbig. 

Microsoft samlede omsætning i tredje kvartal endte i 2016 - som i 2015 - på lige godt 20 milliarder dollar eller 135 milliarder danske kroner. Resultatet for kvartalet blev på 4,7 milliarder dollar eller 32 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på fire procentpoints.

Læs også:
Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning

Microsoft køber LinkedIn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere