Artikel top billede

Nyopdaget sikkerhedshul giver hackere adgang til 200 millioner Fortnite-konti

Sikkerhedsfirma har fundet et sikkerhedshul i det populære online-spil Fortnite. Det har givet hackere mulighed for at stjæle login- og kontooplysninger for alle 200 millioner brugere.

En sårbarhed i det populære online-spil Fortnite har betydet, at hackere har haft mulighed for at stjæle oplysninger fra samtlige 200 millioner brugere verden over.

Det er det israelske sikkerhedsfirma Check Point, der har fundet sårbarheden i spillet. Epic Games, der står bag Fortnite-spillet, er blevet informeret og har lukket hullet for hackerne igen.

“De nye sårbarheder vi har fundet, giver hackere adgang til en enorm mængde private informationer, som i dette tilfælde også potentielt involverer mange mindreårige helt ned til 8-10 år, som ofte slet ikke er opmærksomme på denne type af trusler,” lyder det fra Check Point.

Læs også: Fortnite tjener mere end 16 millioner kroner om dagen selvom spillet er gratis

Sårbarheden betød, at hackere kunne få fat på alle brugeres loginoplysninger alene ved at få dem til at klikke på et phishing-link.

Epic Games brugte nemlig et såkaldt Single Sign-On-system, der giver brugerne mulighed for at logge ind gennem andre programmer som eksempelvis Facebook eller Google.

Men tre fejl i systemet betød, at hackere kunne omdiregere trafikken og på den måde overtage brugernes konto.

Ny mulighed for hackere

Fordi mange af brugerne også er børn, så er rådet fra Check Point særligt rettet mod forældrene.

Læs også: Fortnite dumper Google Play Store: Vil ikke aflevere 30 procent af omsætningen til Google

“Et af de bedste råd til forældre er at sætte sig ind, i hvad deres børn foretager sig online og lære dem om sikker adfærd på nettet, hvilket både gælder for Fortnite og brugen af andre spil og apps."

Fortnite udmærker sig ved, at spillet som udgangspunkt er gratis og, brugerne i vid udstrækning har mulighed for at spille med hinanden på tværs af platforme.

Ifølge Check Point åbner den type onlinebasserede spil dog op for en række nye mulighederne for verdens hackere.

“Opdagelsen af de nye sikkerhedshuller viser, at cloudbaserede spil og apps er meget sårbare overfor cyberangreb, hvor hackerne i stigende grad går efter de enorme mængder følsomme kundedata, som ligger i skyen,” lyder det fra Check Point.

Læs også:

Selskabet bag Fortnite er nu knap 100 milliarder kroner værd

Sikkerhedsfirma finder alvorlige sårbarheder i overvågningskamera: Producent har ikke lukket hul trods flere advarsler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere