Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Tesla sender ny Model Y på gaden – sætter rækkevidderekord

Ny model Y bliver den SUV i selskabets portefølje med den længste rækkevidde - og giver muligvis tegn på, hvornår afløseren kommer.

Den amerikanske tech-gigant og bilproducent Tesla sender en revideret version af sin populære Model Y, der i 2023 markerede sig ved at være danskernes foretrukne bilkøb, på markedet.

Fra 11. april tilbydes nu en baghjulstrukken variant af Model Y, men hvor der samtidig tilbydes det større ’Long Range’ batteripakke på 75 kWh.

Med en motor mindre ombord i forhold til den tidligere Long Range variant, sænkes forbruget, så bilen nu kan tilbagelægge op til 600 kilometer efter WLTP-målemetoden, før der skal lades op igen.

Det er omkring 35 kilometer mere end den eksisterende Long Range version og dermed en ny rækkevidderekord for Model Y serien.

Prismæssigt lander den nye model mellem grundmodellen med det mindste batteri og Model Y Long Range med firhjulstræk. En slutseddel for Model Y Long Range med baghjulstræk vil debutere ved 384.990 kroner, 25.000 kroner mere end grundmodellen og 25.000 kroner billigere end den forrige Long Range model.

Performance-mæssigt lander den nye model også mellem sine to nærmeste søskende, da accelerationen fra nul til 100 i timen oplyses til være klaret på 5,9 sekunder, mod 5,0 sekunder og 6,9 sekunder i henholdsvis den firhjulstrukne variant og grundmodellen med baghjulstræk.

Tesla oplyser i en besked til Computerworld, at den nye variant af Model Y er fremstillet i selskabets fabrik i Berlin og inkluderer anhængertræk som standardudstyr.

Mulig optakt til en afløser

Med godt fem år på bagen er tiden ved at være moden til et facelift til Tesla Model Y. Denne er længe blevet rygtet til at være i støbeskeen, hvor den er kendt under kodenavnet ’Juniper’.

Hvornår denne skulle offentliggøres har været genstand for megen spekulation med forlydender om en debut allerede til sommer 2024, mens andre kilder peger på en lancering i 2025.

Op til lanceringen af Teslas facelift af Model 3, introducerede selskabet også kortvarigt en baghjulstrukken version af Model 3 Long Range, som debuterede 12. april 2023 forud små fire måneder forud for offentliggørelsen af den faceliftede version 1. september 2023.

Kommer et lignende forløb på spil for faceliftet af Model Y, bør afløseren blive præsenteret omkring slutningen af august 2024.