Artikel top billede

Har du for lidt plads på din laptop skærm, er en ekstra skærm som denne Philips på 16” en god og prisoverkommelig løsning. (Foto: Philips PR)

Test: En bonus-skærm kan være et genialt stykke tilbehør til din bærbar

En bærbar skærm, der kan dublere eller gøre din arbejdsskærm større, er et fedt supplement, og Philips nyeste bud på en 16” af slagsen leverer på næsten alle parametre.

En ekstra skærm til din laptop er der mange skærmproducenter der har gode bud på. Og selve idéen med en bonus-skærm på farten, er jo oplagt til alle os, der jobber på en bærbar.

Den testede Philips 16B13302-skærm har 16 gode tommer at byde på, mens den ikke fylder meget mere end en ultrabærbar og derfor er let at have med.

Det er smart at kunne sætte en ekstra skærm til og få bedre arbejdsplads på sit elektroniske skrivebord, og det er en trend, der vinder mere og mere frem.

Der skal kun tilsluttes et USB-C kabel, og skærmen er klar. Du behøver ikke nogen ekstra strømkilde, og du kan endda slukke for skærmen, hvis du ønsker det, uden at skulle tage USB-kablet ud.

Reelt kan du ikke justere særligt meget – det her er plug-and-play. Det er fint med mig i denne sammenhæng, hvor den blot skal fungere let og bekvemt hver gang.

Enkel opsætning med ét kabel

Philips-skærmen måler kun 15 millimeter i tykkelse og er altså ikke tung at have med. Har du ekstra plads i din mappe til din laptop, kan du måske få plads til den der.

På min meget præcise vægt til espressomaskinen vejer skærmen et kilo og 24 gram.

Det er det samme som en ultra let bærbar ekstra oveni, men gevinsten er ofte det ekstra slæb værd.

Prisen er på 1.998 kroner, hvilket jeg betragter som en lille merudgift, når der er indkøbt en bærbar i high-end klassen. Har du købt i den billigere ende, er forholdet naturligvis anderledes.

Af samme grund kan kun du afgøre, om det for dig er merudgiften værd.

Et match eller mismatch

Jeg kan konstatere, at den lille skærm fungerer godt. Har du en lækker bærbar med 4K skærm, kan Philips-skærmen dog virke noget grov. Den har nemlig ”kun” Full HD-opløsning.

Her vælger jeg at benytte skærmen med høj opløsning til billeder og andet, der kræver god opløsning, mens jeg vil anvende Philips-skærmen til tekst eller regneark.

Du kan også vælge at sætte din laptop-skærm til samme opløsning som Philips-skærmen. Det giver masser af plads til regneark og lignende. Det fungerer ret godt i min optik.

Når Full HD er nok

Jeg vil derfor påstå, at Full HD i dette setup er nok. Det fungerer, selv når du napper en film eller en serie på skærmen.

Nu prøver jeg ikke at booste Philips-skærmen op til mere, end den er. Den er et solidt arbejdsredskab og et fint supplement til en laptop. Punktum.

For det er primært sådan, at den skal ses, og i den sammenhæng er prisen også godkendt.

Billedkvaliteten er jævn, fint skarp, men uden den store glans eller power. Skærmbilledet er roligt og ens over hele skærmen.

Med andre ord leverer Philips-skærmen det, som den skal og det, som du kan forvente i prisklassen. Men absolut heller ikke mere.

Her er altså ikke tale om et produkt, der vil få din puls til at stige, hver gang det tages i brug. Men jeg fandt det alligevel ret nyttigt i mange sammenhæng i testperioden.

Den er nydeligt designet, let at pakke ned og tage med, men ikke noget unikum.

Den er derfor godkendt, men ikke mere end at jeg kan svinge mig op til et stort tre-tal.


Loading ikon