Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

EU åbner sager mod Meta: Mistænkes for lovbrud

EU-Kommissionen åbner flere sager mod Meta for at have brudt DSA-forpligtelser i forhold til at beskytte integriteten af valghandlinger.

EU-Kommissionen har åbnet sager mod Meta, tidligere kendt som Facebook, for mistanke om overtrædelse af forpligtelserne i Digital Services Act (DSA), der er forordningen om digitale tjenester, der skal regulere onlineformidlere og -platforme.

Det meddeler EU's kommissær for det indre marked, Thierry Breton på Twitter.

Ifølge EU-kommissæren har sagerne til formål at beskytte integriteten af valg.

Det sker lidt mere end en måned før, flere hundrede millioner går til stemmeurnerne mellem 6. og 9. juni, hvor der er Europaparlamentsvalg på tværs af den Europæiske Union.

Thierry Breton nævnte tre hovedpunkter i sagerne:

- Utilstrækkelig annonceregulering, der udnyttes til udenlandsk indblanding og svindel i forbindelse med valg.

- Utilstrækkelig adgang til data til overvågning af valg.

- Ikke-kompatibelt værktøj til at angive ulovligt indhold.

Beslutningein om at åbne sagerne mod Meta kommer i kølvandet på bekymringer over, hvordan sociale medieplatforme håndterer indhold, der kan påvirke demokratiske processer, især i forbindelse med valg.

EU-Kommissionen har længe arbejdet på at stramme reguleringen af tech-giganter som Meta for at sikre gennemsigtighed og beskyttelse af demokratiske institutioner og processer.

Det fremgår ikke af opslaget, hvor mange sager, der er tale om - eller hvilke specifikke sager, man fra EU-Kommissionens side har åbnet.

Hvis Meta bliver dømt, kan moderselskabet bag Facebook og Instagram risikere at få bøder på op til seks procent af selskabets globale indtjening.