Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Ekstrem garanti til prisvenlig Google-mobil: Yder syv års software-support

Google Pixel 8a ligner en mobil med solide AI- og kamera-evner med en robust support og konstruktion.

Når der handles mobiltelefon, er det langt fra givet, at man er sikret en digital følgesvend på den lange bane.

Et er, at knubs, tyveri og vandskade altid truer mobilen, noget andet er dog, at softwaren kan blive outdatet i løbet af få år.

Sådan kommer det ikke til at forholde sig i Googles nyeste mellemklasse-smartphone, Pixel 8a, hvor der ydes syv års software-support – en sjælden feature som til dato kun er set i high-end telefoner.

Pixel-kondensat

Pixel 8a er bygget omkring de samme nøgleelementer som i efterårets vellykkede Pixel 8-serie. Det vil sige, at AI-evnerne er i fokus med integrationen af AI-kamerafunktioner, AI-oversættelse, AI-søgninger og meget mere. Det hele drevet af selvsamme Tensor G3 processor som i Googles topmodeller.

Kamerapakken byder på to kameraer bagpå, et ultravidvinkel på 13 megapixels og et primært kamera på 64 megapixels.

Det hele vises frem på en 6,1 tommer skærm, som nu er blevet 40 procent mere lysstærk end sin forgænger (Pixel 7a) og som samtidig hæver frekvensen fra 90 til 120 Hz.

Solid konstruktion

Selve mobilen består af en aluminiumsramme med plastbagside og er IP67-certificeret, hvilket giver en vis garanti mod støv og stænk.

Pixel 8a tilbydes i fire farver lysegrøn (Aloe), lyseblå (Bay), sort (Obsidian) og beige (Porcelain).

Mobilen kan forudbestilles i dag til priser fra 4.299 kroner og 4.799 kroner for en model med henholdsvis 128 og 256 gigabyte lager.