Dommer afviser dele af monopolsag mod Intel

AMD får ikke lov til at benytte Intels adfærd uden for USA som argument for, at chipgiganten skulle have misbrugt dets monopollignende position i USA.

En amerikansk domstol har afvist at behandle en vigtig del af chipproducenten AMD's anlagte monopolsag mod rivalen Intel.

Ifølge dommeren har AMD ikke sandsynliggjort, at Intels adfærd uden for USA har haft en betydning for AMD's salg på det amerikanske marked.

Derfor vil domstolen ikke behandle spørgsmålet om, hvorvidt Intels adfærd har kostet for AMD's salg uden for USA.

AMD har argumenteret for, at chipmarkedet er et globalt marked, ligesom selskabet også har anlagt parallelle monopolsager i både EU, Japan og Sydkorea.

Ifølge AMD har Intel flere gange benyttet sig af ufine aftaler for at holde AMD ude fra konkurrenterne.

Det drejer sig eksempelvis om, at Intel skulle have tilbudt Fujitsu-Siemens Computers en særlig rabat på Celeron-processorer mod til gengæld at gemme selskabets AMD-baserede pc'er på dets hjemmeside og fjerne referencer til produkterne fra dets salgskatalog.

Til trods for, at dommeren i første omgang har givet Intel medhold, ser AMD ikke afgørelsen som et afgørende nederlag.

- Uanset dommerens afgørelse så kan Intel ikke slippe for at få dets adfærd gransket for monopolmisbrug, ligegyldigt hvor i verden det sker, siger juridisk direktør Thomas McCoy fra AMD.

Den amerikanske del af sagen havde dog formentligt været mere til AMD's fordel, hvis selskabet kunne inddrage dets dokumentation for Intels adfærd i udlandet.

Nu afhænger sagen af, at AMD kan bevise, at Intel har benyttet tilsvarende metoder til at påvirke det amerikanske marked.

Sagen står dog langt fra en afslutning. Selve retssagen er sat til at begynde 27. april 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere