HP-direktør: Efterforskning løb løbsk

HP's direktør Mark Hurd tager i sin skriftlige forklaring til den politiske hæringskomité, der undersøger HP-spionskandalen, afstand fra detektivernes metoder.

Administrerende direktør for it-giganten Hewlett-Packard, Mark Hurd, placerer ansvaret for den versende skandale omkring spionage mod journalister og medlemmer af HP's bestyrelse hos de personer, der fik til opgave at efterforske sagen.

Mark Hurd kalder det en efterforskning, der løb løbsk, i sit skriftlige svar til den høringskomité der nu skal undersøge, hvorvidt der foregik noget ulovligt i forbindelse med efterforskningen.

Skandalen begyndte, efter et eller flere medlemmer af HP's bestyrelse gentagne gange havde været for åbenmundet over for pressen og blandt andet refererede fra bestyrelsesmøder.

Det fik daværende bestyrelsesformand Patricia Dunn til at iværksætte en efterforskning, som endte med, at privatdetektiver fik fat på oversigter over journalisters telefonopkald ved at udgive sig for at være journalisterne over for teleselskabet.

Samme metode blev anvendt på medlemmer af bestyrelsen for at fastslå, hvem der havde kontaktet journalisterne.

Det er denne praksis, som kaldes "pretexting", som komitéen nu skal vurdere lovligheden af.

Mark Hurd tager imidlertid afstand til metoden i sit svar til komitéen.

- Hvordan kunne sådan en krænkelse af privatlivets fred ske inden for et firma, der er kendt for at værne om privatlivet? Målet kom til at hellige midlet. Efterforskerne blev så fokuserede på at finde kilden til de lækkede informationer, at de glemte at respektere privatlivet. De glemte de værdier, HP altid har stået for, skriver Mark Hurd.

Sagen har indtil videre kostet bestyrelsesformand Patricia Dunn posten, som nu overtages af Mark Hurd.

Begge ventes at skulle aflægge forklaring over for undersøgelseskomitéen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere