Artikel top billede

Hitman-ejer midt i desperat overlevelses-kamp

Englands største spilfirma, SCi, er i svære økonomiske problemer. SCi, der ejer Danmarks spilflagskib IO Interactive, har smidt topledelsen på porten og iværksat en finansieringsplan.

Englands største spilfirma, SCi Entertainment, er havnet i store økonomiske problemer.

Derfor har selskabet smidt topledelsen på porten for at rette op på den synkende skude.

Fyringerne betyder farvel til SCi's hidtidige administrerende direktør, Jane Cavanagh, og hendes to nærmeste medarbejdere.

Jane Cavanagh er blevet erstattet af Phil Rogers, der kom ind i selskabet for 11 måneder siden.

Han har tidligere arbejdet hos spilgiganten Electronic Arts, der er en af SCi's store rivaler.

Aktiekurs er raslet ned

Fyringerne hos SCi kommer i kølvandet på kuldsejlede salgsplaner og skuffende økonomiske resultater.

Det har fået investorer til at give SCi-aktien voldsomme klø de seneste måneder.

Fredag kunne man købe en SCi-aktie til fem en halv krone. Tre måneder tidligere kostede de 32,7 kroner stykket.

Jane Cavanaghs største bedrift ved SCi-roret var købet af det langt større Eidos i 2004. Med opkøbet fik SCi det danske spilflagskib, Hitman-skaberne IO Interactive, under vingerne.

Også danske Deadline Games har tætte kontakter til SCi, da selskabet i efteråret 2007 indgik en treårig aftale med Eidos om at udvikle 10 nye spil.

Salg gik i vasken

SCi's problemer begyndte, da selskabet i efteråret meddelte, at samtaler med en række potentielle købere af virksomheden var løbet ud i sandet.

Nedturen fik yderligere næring, da SCi's måtte meddele, at næste version af dets mest populære spiltitel, Tomb Raider, til Playstation 3 og Xbox 360 blev forsinket. Det skabte et hul på 300 millioner kroner i selskabets pengekasse.

SCi skriver i en børsmeddelelse, at selskabet i øjeblikket kigger på en række forslag fra potentielle partnere, der skal lukke hullet, og samtidig kulegraver hele virksomhedens økonomi.

Plan kan afværge betalingsstandsning

SCi vil i slutningen af februar meddele aktionærerne, hvad kulegravningen og finansieringsforslagene fører til.

Aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank, der følger SCi tæt, skriver i en vurdering af selskabet, at det alt i alt er gode nyheder.

Rokaden i topledelsen vil hjælpe til med at genetablere investorernes tiltro til selskabet, og finansieringsforslagene reducerer risikoen for en betalingsstandsning, vurderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere