Artikel top billede

Dell optrapper datacenterkamp med produktstorm

Med 14 nye produktlanceringer inden for storage, server og system management opruster Dell i kampen om datacenteret. Dell går aggressivt mod konkurrenterne HP, IBM og Cisco.

En veritabel Dell-produktstorm raser, idet virksomheden lancerer 14 nye produkter primært rettet mod datacenteret.

Dell ønsker at udvide sin produktportefølje og blive en end-to-end leverandør af hardware, services og management software, lyder det fra Brad Anderson, senior vice president for large enterprise hos Dell i forbindelse med produktlanceringen.

Dell lægger vægt på, at produkterne vil øge effektiviteten og samtidigt nedbringe omkostningerne.

Bedste serverydelse per Watt

Dell introducerer blandt andet nye PowerEdge 11g servere, som er baseret på Intel's Nehalem chipdesign. Den nye generation af Intels Xeon-processorer er designet til at øge performance per watt sammenholdt med tidligere Intel-chips.

Analytikere vurderer, at de nye chips vil give 20 -30 procent performanceforbedring for nogle applikationer sammenlignet med tidligere Xeon processorer.

Ifølge Dell vil PowerEdge R710 give den bedste performance per watt tilgængelig på markedet.
Det baserer Dell på benchmarktest som virksomheden selv forestod i marts måned. Benchmark-tests var baseret på SPECpower_ssj2008.

Storage på SSD

Dell fokuserer også på energi-effektiv storage.
Dell tilføjer nye features til sine EqualLogic PS6000 Series storage arrays, deriblandt en ny SSD (solid-state disk)-mulighed, som lover at behandle data hurtigere, mens der bruges mindre strøm sammenlignet med traditionel storage.

Dell: Vi har lavere blade-TCO
Dell gør en del ud af at sammenligne sine produkter med konkurrenter som HP. Eksempelvis oplyser Dell, at Dell M-series bladearkitektur har en 15 procent lavere Total Cost of Ownership (TCO) end HP's c-Class.

TCO er et lidt luftigt begreb, men Dell henviser til rapporten "Total cost of ownership (TCO) of Dell, HP, and IBM blade solutions" som er udarbejdet af Principled Technologies og bestilt af Dell selv.

En management konsol mod ni

En væsentlig del af besparelser på vedligeholdelsesomkostninger kan opnås ved at gøre konfguration nemmere.

I den forbindelse lancerer Dell Management Console (DMC), der bygger på Altiris-software fra Symantec.
DMC lover at håndtere systemadministration på tværs af IT-miljøer via en enkelt konsol. DMC virker med både Dell og andre leverandørers udstyr.

Igen sammenligner Dell sit produkt med HP og hævder, at DMC kan håndtere systemadministration i en enkelt konsol, mens en tilsvarende løsning fra HP kræver ni konsoller.

Den påstand understøttes af rapporten "Does Dell beat HP at dlivering simplified IT management" udarbejdet af Ptak, Noel & Associates. Rapporten er bestilt af Dell.

I modsætning til IBM og HP, er Dell ikke kendt for at være stærk på software-delen, så selskabets annoncering af en system management platform er en betydningsfuld udvikling, mener John Spooner, senior analytiker fra Technology Business Research.

"Dell har igennem et stykke tid arbejdet på at udvikle en management platform for servere, og her er den så. Det er for at øge kundetilfredsheden og for at forbedre Dell's mulighed for at vinde markedsandele fra konkurrenter som HP," udtaler John Spooner til IDG News Service.

Spørgsmålet er, om det er nok til at Dell kan bide skeer med konkurrenter som HP og IBM.

Kan Dell matche konkurrenterne?

Produktlanceringerne kommer på et tidspunkt, hvor leverandørerne fokuserer på at integrere storage og server-infrastrukturen, efterhånden som kundernes it-budgetter snæres til.

I sidste uge lancerede Cisco sit Unified Computing System, som inkluderer virtualiseringsteknologi, services og bladeservers rettet mod datacentre, ligesom HP og IBM er veletablerede spillere på det område.

Senest er der meldinger om et muligt IBM-opkøb af Sun, som ses som et led i kampen om datacentrene.

Skridt på vejen

Dells nye udspil kommer i kølvandet på en større fokusering på datacentre og et ønske om at matche leverandører som HP og IBM.

Initiativerne er et skridt i den rigtige retning, men der mangler stadig en del, vurderer analytiker.

"Kunderne har hidtil måtte ty til tredjeparts system management software på Dell servere, og med DMC, har Dell et modspil til HP's OpenView og IBM's Tivoli system management-produkter," siger Charles King, principal analyst hos Pund-IT til IDG News Service.

Dell har dog stadig nogle skridt at tage inden virksomheden bliver en rigtig trussel for IBM og HP, som tilbyder "big-iron" produkter som Unix-servere og mere omfattende og integrerede løsninger.

"Ved udelukkende at basere sig på x86 platforms begrænser Dell sin mulighed for effektivt at konkurrere med HP og IBM i den høje ende af server og mainframe-markedet," vurderer Charles King og fortsætter:

"Dell kan måske fylde det hul ved opkøb af mindre leverandører, men det er ikke videre sandsynligt. Dell kan føle sig presset til at gå ind i den høje ende af markedet, men Dell vil ikke negligere sin kundebase i midrange og low-end servere," siger Charles King.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere