Artikel top billede

Intel skal betale gigantbøde på otte milliarder kroner

Opdateret: Europa-Kommissionen idømte i dag Intel en gigantisk bøde på otte milliarder kroner for brug af konkurrenceforvridende forretningsmetoder.

Otte milliarder kroner. Så stor var bøden, som Europa-Kommissionen i dag tildelte chip-giganten Intel. Det skriver IDG News Service.

Sagen drejer sig om, at Intel ifølge Kommissionen har gjort brug af metoder, hvor chip-giganten har udnyttet sin dominerende position på markedet.

Den omtalte sag har stået på i årevis, siden konkurrenten AMD klagede over Intels adfærd tilbage i år 2000.

EU anklagede officielt Intel for at misbruge sin position i 2007. Dengang lød det fra Komissionen, at chip-giganten gav rabat til virksomheder, som så helt bort fra konkurrerende chips. Det er konkurrenceforvridende mener Kommissionen, som kan henvise til, at Intel sidder på næsten 82 pct. af markedets, mens AMD ifølge IDC sidder på næsten 18 procent.

Sidste år kom EU-Kommissionen med en ny anklage, der gik på, at selskabet havde tilbudt rabat til Europas største it-kæde, Media Markt, hvis kæden valgte at droppe alle computere med AMD-chips.

Bøden er den største, som EU nogensinde har udstedt i forbindelse med sager af denne karakter. Til sammenligning skulle Microsoft ved en afgørelse i 2004 betale 3,7 milliarder kroner. Det var indtil i dag den hidtil største bøde.

Intel har tidligere været involveret i en lignende sag i Japan, og sidste år skulle selskabet betale en bøde på 109 millioner kroner i Sydkorea, fordi virksomheden ifølge myndighederne havde misbrugt sin stærke position i markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere