Artikel top billede

Flere pc-producenter har allerede udviklet smartphones. Dell har dog hidtil manglet.

Dell-smartphone på vej til kineserne

Dell bekræfter, at selskabet er på vej med et "mobil-produkt" til det kinesiske marked. Kortene holdes dog fortsat tæt til kroppen hos pc-giganten.

Computerworld News Service: Pc-producenten Dell vil begynde at sælge en mobiltelefon i Kina, men den er endnu ikke kommet på markedet, fortæller virksomheden.

På trods af rygter om, at Dell allerede har introduceret en ny telefon i Kina, siger virksomheden, at den kun har bekræftet at være i gang med "udviklingen af et mobil-produkt for China Mobile."

Dell har rigtigt nok fremvist nogle telefon-prototyper, men har ikke offentliggjort detaljer om form eller udgivelsestidspunkt, fastslår talsmand for Dell, Andrew Bowins.

Selv om der er fremkommet mange billeder af prototypen online, der tydeligt viser, at vi har at gøre med en mobiltelefon, så vil Dell ikke sige direkte, at det faktisk er en telefon, der arbejdes på. I stedet bekræfter virksomheden kun "udviklingen af et mobilprodukt" for verdens største mobiloperatør.

Wall Street Journal citerer en talskvinde fra China Mobile, som siger, at Dells nye håndsæt kaldes mini31 og vil understøtte operatørens nye applikations-butik.

Pc-producenten støtter China Mobiles udvikling af Ophone, som er en åben platform for mobilsoftware til det mobile internet, siger Dell. Virksomheden afviser at oplyse, hvilket styresystem dens ny mobilprodukt kommer til at bruge.

Tidligere rygter har forbundet en Android-telefon fra Lenovo med Ophone.

Dell deltog i en China Mobile-begivenhed, da operatøren offentliggjorde sin mobilapplikations-butik, oplyser Bowins.

Hård konkurrence på markedet

Hele året har der cirkuleret rygter om en ny telefon fra Dell. Pc-producenten lavede engang en håndholdt enhed, Axim PDA, men stoppede produktionen i 2007.

Dell vil ikke kommentere, om virksomheden har til hensigt at introducere en telefon i andre regioner end Kina. Hvis det er tilfældet, kommer virksomheden til at gå ind i et i stigende grad overfyldt og konkurrencepræget marked.

Introduktionen af iPhone og de efterfølgende udfordrere, såsom Palm Pre og Android-mobiler, har ændret kundernes forventninger til, hvordan smartphones skal se ud, og hvad de skal kunne.

Men markedet for mobiltelefoner vokser dog fortsat, og Kina er verdens største mobiltelefonmarked, så det kan være, at Dell håber på at kunne drage fordel af begge disse tendenser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere