Artikel top billede

"Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Zepto-stifter Lasse Frost som sit exit fra Zepto. Foto: Mikael Rieck

Zepto-stifter: Der blev ikke smækket med døren

Det var for at få mere tid til familien, at Lasse Frost stoppede som administrerende direktør i Zepto. Han afviser, at der var noget kontroversielt ved afgangen.

Det kom som en overraskelse, da Zepto for nylig annoncerede, at investoren Karsten Ree overtog posten som administrerende direktør i selskabet efter stifteren Lasse Frost.

Karsten Ree havde tidligere på sommeren overtaget aktiemajoriteten i Zepto, og der har derfor været spekuleret i, om Karsten Ree efterfølgende pressede Lasse Frost ud.

Der var dog slet ikke tale om, at Karsten Ree krævede Lasse Frosts afgang, lyder det fra den nu tidligere Zepto-direktør.

"Karsten Ree og jeg er overhovedet ikke uvenner. Han bakker op om situationen, og det er vigtigt at påpege, at jeg ikke har smækket med døren, og ingen har lukket mig ude. Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Lasse Frost til Computerworld.

Vækst-stop kostede kræfter

Zepto var frem til andet halvår i 2008 igennem en udvikling med flotte vækstrater, men i 2008 stoppede væksten. Det medførte, at Zepto måtte igennem en større proces for at rette virksomheden til, og det kostede mange kræfter, beretter Lasse Frost.

"Der er ingen tvivl om, at det har været en hård periode for mig personligt, og derfor vælger jeg så at sige, at nu vil jeg gerne bruge mere tid på min familie og de private aktiviteter, jeg har. Jeg har ikke noget andet i støbeskeen," forklarer han.

Lasse Frost etablerede Zepto i 2002 sammen med sin bror Per, og fire år senere gik de på børsen med virksomheden. Det medførte blandt andet, at Karsten Ree overtog 10 procent af aktierne og stemmerne i firmaet. Flere stemmer i bestyrelsen kan have gjort det svært at manøvrere virksomheden, påpeger analytiker Anders Elbak fra IDC.

"De (Zepto, red.) har da absolut gjort mange ting rigtigt undervejs, men spørgsmålet er, om der kom for mange indover. Det var jo især Lasse Frosts projekt, men med en børsnotering og kapitaltilførsel fra Karsten Ree, så er det klart, at der er flere, der ønsker at have noget at skulle have sagt," siger Anders Elbak.

Frost: Ingen mystik
Lasse Frost påpeger, at han var fuldt bevidst om, at flere ville få indflydelse ved børsnoteringen, men det gav selskabet kapital til at føre projektet videre, ligesom der også var meget opmærksomhed at hente.

Og Karsten Rees indflydelse var ikke grunden til, at Lasse Frost nu er stoppet i Zepto, gentager firmaets stifter.

"Det er en beslutning, som jeg 100 procent har taget, og som Karsten Ree bakker op omkring. Og der er nu en god organisation, der kan tage over, hvor jeg har sluppet. Der er ingen mystik omkring den del," siger Lasse Frost.

Sammen med sin bror Per har Lasse Frost tidligere etableret virksomheden EET Nordic.

Læs mere om Zepto på fredag, når Computerworld retter fokus imod virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere