Artikel top billede

Kommuner kræver e-valg af Ellemann

Kommunerne forsøger igen at råbe indenrigs- og socialministeren op med ønsket om elektroniske valg.

Det er sikkert. Det er billigt. Det er teknisk muligt. Men det er ikke tilladt for kommunerne at holde elektroniske valg med valgmaskiner.

Nu opfordrer kommunernes organisation, KL, igen indenrigs- og socialministeren til at ændre reglerne, så det bliver muligt at få gang i forsøg med elektroniske valg.

Kommunerne var i gang med at forberede forsøg med elektroniske valg, da daværende velfærdsminister Karen Jespersen (V) skrottede planerne.

Kommunerne håbede på at få lov at gennemføre forsøget, da Karen Ellemann (V) overtog ministeriet, men hun afviste også forsøgene.

Langt tilløb

I dag, når millioner af danskere skal til stemmeurnerne og stemme til kommunal- og regionsvalgene, opfordrer KL så til, at der om fire år er åbnet for elektroniske valg.

"KL og regeringen ønsker, at kommunerne moderniserer og bruger digitalisering til at give bedre borgerservice og en mere effektiv forvaltning. Elektroniske valghandlinger kan betyde mere sikkerhed i stemmeoptællingen, færre køer ved valgstederne og besparelser ved færre valgtilforordnede," lyder vurderingen fra Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), der er er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i KL.

Erik Nielsen, der i nogle medier nævnes som en af favoritterne til at overtage den vigtige formandspost i KL, mener, at ministeren nu må handle, fordi der er store fordele at hente med elektronisk stemmeafgivning.

"Det håber jeg, at ministeren nu vil sikre, at lovgivningen ikke spænder ben for," siger Erik Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere