Artikel top billede

Gartner forudser boom i open source-BI

Tema:En femdobling af brugen af open source-baserede BI-værktøjer frem til 2012. Sådan kommer BI-markedet ifølge Gartner til at se ud.

Engang var open source-baserede business intelligence-værktøjer for virksomheder med begrænsede økonomiske ressourcer. I dag er de åbne værktøjer ved at være mainstream og bruges af alle.

Sådan skriver analysehuset Gartner i en ny rapport om udviklingen af open source-baseret business inteligence (BI). Open source-BI er ganske vist stadig sjældent set som BI-standard i en hel organisation, men det vil ændre sig.

Frem til 2012 vil brugen af open source-BI være fem gange større end brugen i dag, mener Gartner uden dog at sætte nøjagtige tal på den aktuelle udbredelse.

Gartner-analytikerne vurderer, at selvom funktionaliteten i de åbne BI-værktøjer stadig ikke er helt på højde med de store kommercielle platforme, vil udbredelsen øges solidt over de kommende år.

"Open source-BI har været i en interessant udvikling gennem de seneste par år. Stort set ingen virksomheder interesserede sig for open source-BI før 2004, men dette undermarked af BI-værktøjer har udviklet sig flot og har haft konstant vækst lige siden," beretter Andreas Bitterer, research vice president hos Gartner.

De store erkender truslen

Den påstand bygger han på det forhold, at der de seneste år er kommet større og større kontrakter på bordet, der involverer open source-BI.

Det er dog stadig overvejende mindre og mellemstore virksomheder og organisationer inden for fremstillingsindustrien og sundhedsbranchen samt offentlige myndigheder, der benytter de licensfrie applikationer.

Den trafik er ikke gået hen over hovedet på de store kommercielle BI-udviklere, siger Andreas Bitterer.

"Open source-BI er af de store BI-udviklere ofte ikke blevet opfattet som en seriøs trussel, men nu er de begyndt at tage udfordringen op med lavpris-konkurrenterne," siger Gartner-analytikeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere