Artikel top billede

Røde ører hos IBM efter USB-skandale

Deltagerne ved australsk sikkerhedskonference fik lidt ekstra med i posen.

Computerworld News Service: Man kan risikere at få mere med hjem, end man havde regnet med, når man tager på sikkerhedskonference.

IBM har chokeret deltagerne ved den australske konference AusCERT, der foregik i staten Queensland, ved at uddele USB-stik, der var inficerede med malware.

Virksomheden har været nødt til at skrive til deltagerne med en undskyldning:

"Måske har I modtaget et gratis USB-stik fra IBM under AusCERT-konferencen i denne uge. Vi har desværre opdaget, at nogle af disse USB-stik indeholder malware, og vi har en mistanke om, at de alle sammen er påvirkede af fejlen."

Det viste sig faktisk at være værre, end IBM først troede. Bare for at gøre det hele dobbelt så pinligt, så indeholdt stikkene ifølge sikkerhedsfirmaet Sophos to forskellige eksempler på malware: W32/LibHack-A. og W32/Agent-FWF.

Senior teknologi-konsulent ved Sophos, Graham Cluely, har et bud på, hvordan fejlen kunne opstå:

"Mit gæt er, at de ikke tjekkede USB-stikkene, inden de blev uddelt. Måske har de outsourcet produktionen af USB-indholdet til en tredjepart, som ikke var forsigtig nok. Hvis en inficeret pc blev brugt til at skabe et 'image' af USB-drevet, så har det været nemt for det disk image at blive inficeret og kopiere sig selv over på alle USB-stikkene."

IBM kan i hvert fald ikke hævde, at de ikke tidligere har kendt til pågældende malware, W32/Agent-FWF, som Sophos har sporet siden juni 2007.

Graham Cluely anbefaler, at brugerne altid skal være mistænkelige over for USB-stik - også dem der bliver uddelt under sikkerhedskonferencer.

"Brugerne skal altid være på vagt over for USB-stik, for det er typiske bærere af malware. Tricket er at slå funktionen autorun/autoplay fra på sin pc og sørge for at bruge et opdateret virusprogram, der tjekker alle filer for virusinfektioner.

Mange virksomheder vil kunne have glæde af at anvende en teknologi, der kontrollerer brugen af USB-indgangene (og alt hvad der proppes derind). Det kan både hjælpe i kampen mod USB-overført malware og samtidig forebygge datatab."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere