Artikel top billede

Nye forslag: Sådan skal TDC kontrolleres i fremtiden

Erhvervstyrelsen vil tage en række nye værktøjer i brug i forsøget på at få rettet op den manglende konkurrence på bredbåndsmarkedet, der domineres massivt af TDC.

Læs også: Så dominerende er TDC: Tele-regulering uden effekt.

En ny analyse fra Erhvervsstyrelsen viser, at de seneste års forsøg på at skabe mere konkurrence på bredbåndsmarkedet er slået fejl.

TDC er nemlig fortsat massivt dominerende på markedet, hvilket du kan læse mere om her.

For at rette op på den manglende konkurrence planlægger Erhvervsstyrelsen at tage et nyt regulatorisk værktøj i brug, fortæller kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Helle Bøjen Larsen.

Hun mener ikke, at de hidtil anvendte reguleringer af konkurrencen på bredbåndsmarkedet har været en fiasko, men erkender, at der stadig er noget at komme efter:

Prisklemmer

"Vi har anvendt en række af de tiltag i form af forpligtigelser ifølge teleloven, som kan kompensere for en manglende konkurrence," siger hun.

Hun peger, at værktøjerne blandt andet har til formål at sikre 'ikke-diskrimination og prisreguation."

"Og de har været anvendt. Men det er klart, at der ER nogle konkurrence-udfordringer stadigvæk. Og det er også en af grundene til, at vi som noget nyt foreslår overvågning og tilsyn med prisklemmer," fortæller Helle Bøje Larsen.

Prisklemmer henviser til det forhold, at et konkurrerende selskab på TDC's net må betale mere for at levere bredbånds-produkter, der kan matche TDC's, end selskabet kan hente i omsætning på leverancen.

TDC kan for eksempel skabe en prisklemme ved at udnytte stordriftsfordele eller teknologiske eller forretningsmæssige muligheder til at markedsføre bredbåndstilbud eller bundlede services, som de andre leverandører ikke har chance for at matche prismæssigt.

Løbende kontrol

I udkastet til en markedsafgørelse, som er del af analysen offentliggjort lige før jul, fremgår det, at Erhvervsstyrelsen vil sikre, at TDC ikke iværksætter prisklemmer.

Myndigheden vil ligeledes føre løbende kontrol med, om det overholdes.

Hvilken indflydelse indgrebene får på prisniveauet på bredbånd for slutbrugere, står ikke helt klart, ud over den generelle antagelse, at større konkurrence på langt sigt bør føre til lavere priser.

Læs også: Så dominerende er TDC: Tele-regulering uden effekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere