Artikel top billede

TDC vil presse guld ud af multimedieskat

TDC forsøger at spinde guld på den kommende multimedieskat med nyt produkt. Holder det nu også vand?

Multimedieskatten træder i kraft i det nye år.

Det betyder, at folk skal betale skat af 3.000 kroner, hvis de får computer, telefon eller bredbånd betalt af arbejdsgiveren.

Uanset værdien af de goder, som arbejdsgiveren betaler for medarbejderen, skal der betales skat af 3.000 kroner.

TDC reklamerer i øjeblikket for medarbejderbredbånd under navnet HomeTrio Work, der indeholder internet, telefoni og tv. Men omfatter den kommende multimedieskat også et bredbåndsprodukt med tv-pakke?

Ja, lyder det fra TDC.

Chef for public affairs hos TDC, Anders Thomsen, henviser til bemærkningerne, der blev skrevet til lovforslaget. Her står der:

"Internetabonnementer i dag kan indeholde andre ydelser end internetadgang - eksempelvis »gratis« download af musik eller tv-kanaler. Hvis sådanne ydelser er en integreret del af abonnementet, som ikke kan udskilles og må anses for sædvanlige, anses de for omfattet af multimediebeskatningen."

Dermed er der belæg for at sælge HomeTrio Work, forklarer Anders Thomsen. Han mener ikke, at tv-pakken kan udskilles fra abonnementet. I hvert fald ikke den såkaldte grundpakke, der indeholder 30 digitale kanaler.

"Efter vores opfattelse er tv-grundpakken i HomeTrio Work omfattet af multimedieskatten, men hvorvidt dette er tilfældet er ikke afgørende for vores lancering af HomeTrio Work. Vi lancerer HomeTrio Work, fordi vi fra virksomheder oplever stor efterspørgsel på en erhvervsudgave af den succesfulde HomeTrio-løsning, som vi lancerede til private i januar," siger Anders Thomsen.

TDC har lavet en salgsfolder for HomeTrio Work, hvor også produktet HomeDuo Work indgår. Netop sidstnævnte løsning indeholder det samme som HomeTrio Work, bortset fra at tv-delen ikke indgår.

"Du vælger selv, om du vil tilbyde din medarbejder en hjemmearbejdsplads med eller uden tv," står der blandt andet i TDC's salgsmateriale.

Tv kan udskilles, men...

Og det er da også muligt at adskille tv fra bredbåndsproduktet, men det rejser en række nye problemer, hvis tv via bredbånd - ip-tv - ikke må indgå, påpeger Anders Thomsen.

"Selvfølgelig kan man tilbyde sine medarbejdere bredbånd og telefoni uden tv. Men da man ikke kan få ip-tv uden bredbånd, så kan man i husstande, der ønsker ip-tv, ikke adskille bredbånd og tv. Potentielt afskærer eller besværliggør man modtagelse af ip-tv i husstande med arbejdsgiverfinansieret bredbånd, såfremt tv-delen skal betragtes og beskattes separat," forklarer Anders Thomsen.

Problemet ved at udskille tv opstår med andre ord, fordi folk med medarbejderbredbånd stadig skal have muligheden for at få ip-tv. Skulle medarbejderen ønske ip-tv på sit medarbejderbredbånd, skal TDC dobbeltfakturere bredbåndsforbindelsen; både til arbejdsgiver og til privatperson.

Et andet problem opstår, hvis der slet ikke må køre ip-tv via bredbånd i husstanden. Hvis tv slet ikke må leveres via medarbejderbredbånd, bliver husstanden helt afskåret fra at få ip-tv, fordi det kun kører over en bredbåndsforbindelse.

Revisor opfordrer til at afvente

Anders Thomsen argumenterer derfor, at det er svært at udskille ip-tv separat. Samtidig fremhæver han, at udviklingen går imod bredbånd med tv. Det er specielt et udbredt fænomen i Frankrig, fremhæver han.

"Multimedieskatten skulle være enkel og fremtidssikret, og set i det perspektiv bør tv-grundpakken være inkluderet, da fremtiden går mod bredbånd med tv. Det vil være i modstrid med enkelheden, hvis tv-delen skal værdifastsættes, indberettes og beskattes separat," siger Anders Thomsen.

TDC's chef for public affairs vurderer derfor, at bemærkningen til lovteksten finder sin anvendelse i tilfældet HomeTrio Work.

"Og hvis ikke lovgivers intention er, at tv i disse situationer kan inkluderes i skatten, så er det svært at se, hvad formålet med bestemmelsen er. Hvornår skulle den så finde anvendelse," spørger Anders Thomsen.

Revisor: Vent på afklaring
På trods af, at TDC allerede har lanceret HomeTrio Work, så er der endnu usikkerhed om, hvorvidt tv er omfattet af multimediebeskatningen. Det skriver Skat.

Skat udsendte i går en pjece om den ny skat, og her fremhæver myndigheden, at tv-spørgsmålet endnu er uafklaret.

"Hvornår tv-pakker er en sådan ydelse, forventes forelagt Skatterådet. Skatterådets afgørelser offentliggøres på skat.dk," står der i Skats nye pjece.

Skatterådets 19 medlemmer holder møde 15. december, hvor de tager stilling til sagen. Indtil da bør virksomheder afvente, lyder det fra en specialist i medarbejderbeskatning.

"Vi siger til vores kunder, at de skal lade være, indtil der kommer afklaring," siger statsautoriseret revisor Niels Sonne fra revisionsfirmaet Deloitte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere